8.7.09

Φιγούρες

Από το ΒΗΜΑ:

"Εναν χρόνο παρά τέσσερις ημέρες μετά τη σύστασή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας ανακοίνωσε χθες ότι θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τη Δικαιοσύνη, αλλά και συνεχώς αυξάνονται. Ο υπουργός Δικαιοσύνης περίμενε να αποχωρήσουν από το δικαστικό σώμα τόσο ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Β. Νικόπουλος όσο και ο εισαγγελέας κ. Γ. Σανιδάς, προκειμένου να μπορέσει να το συγκαλέσει. Και αυτό διότι και οι δύο αντιδρούσαν στην ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης και είχαν δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να συμμετάσχουν. Υπενθυμίζεται ότι η σύστασή του έγινε από τον προκάτοχο του κ. Δένδια, τον κ. Σωτ. Χατζηγάκη, με τον Ν. 3674/2008, του οποίου η εφαρμογή άρχισε στις 10 Ιουλίου του 2008.

Η χθεσινή εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, η οποία ορίστηκε την περασμένη Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, αποτέλεσε την αφορμή για να ανακοινώσει ο κ. Δένδιας τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης.

Στο Συμβούλιο αυτό, στο οποίο πρόεδρος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι πρόεδροι των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, οι πρόεδροι των τριών Νομικών Σχολών τη χώρας, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων, ένας ακαδημαϊκός κ.ά".

Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Προέλευση της εικόνας)

2 σχόλια:

antonix είπε...

Ποιό είναι το παρασκήνιο; Γιατί οι αποχωρήσαντες δεν ήθελαν το Εθν Συμβούλιο;
Γνωρίζει κανείς να μου πει και μένα;;

shooting star είπε...

ena zitima einai afto. ki ena (to idio simantiko) giati o ypourgos den tous travixe to afti? einai dynato na diafonei o proedros tou areieou pagou kai na min pigainei? aftos einai o sevasmos tou sto nomo?