25.9.09

Παπαγαλάκια

Από το Goal.com:

"Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, παραμονές του ντέρμπι (ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Λέφσκι), όταν στα γραφεία της Λέφσκι έφτασε ένα φαξ με πρόταση για τους τέσσερις κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ομάδας με αντίτιμο, το οποίο θα έφερνε την οικονομική εξυγίανση της ομάδας.

Συγκεκριμένα, η φιλόδοξη πρωταθλήτρια Ρωσίας, Ρούμπιν Καζάν, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ένας μεγιαστάνας, φέρεται να ζήτησε από τους διοικούντες τη Λέφσκι τους Ζίφκο Μιλάνοφ, Ντάρσκο Τασέφσκι, Ζε Σοάρες και Γιουσέφ Ραμπέχ, οι οποίοι είναι τα "αστέρια" του συλλόγου.

Η συνολική προσφορά έφτανε τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που για για τα δεδομένα της βουλγαρικής ομάδας θεωρείται... αστρονομικό. Η προσφορά έγινε από έναν φερόμενο παράγοντα της Ρούμπιν, ο οποίος εξήγησε πως η ρώσικη ομάδα είχε πάρει ειδική άδεια από την UEFA για να κάνει μεταγραφές παρά τη λήξη της περιόδου, καθώς η ομάδα είχε πληγεί από τη γρίπη και δεν είχε διαθέσιμους ποδοσφαιριστές!

Η προσφορά περιείχε έναν όρο: Οι ποδοσφαιριστές να μεταβούν άμεσα στη Ρωσία προκειμένου να "κλείσει" το deal. Οι ιθύνοντες της Λέφσκι γνώριζαν πως ακολουθούσε το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος, όμως με τον κίνδυνο να χάσουν αυτό το μεγάλο ποσό, έκαναν αποδεκτή την πρόταση και έστειλαν τους ποδοσφαιριστές στη Ρωσία!

Οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με τους παράγοντες και τον προπονητή της Ρούμπιν Καζάν και πληροφορήθηκαν με έκπληξη ότι δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά τους για άλλους παίκτες -αφενός γιατί είχε λήξει η μεταγραφική περίοδος και αφετέρου γιατί δεν είχαν προσβληθεί από καμία επιδημία γρίπης...

Ήταν πλέον αργά... Ο οικονομικός διευθυντής της Λέφσκι είχε μεταβεί στη μακρινή Ρωσία με τους τέσσερις ποδοσφαιριστές και συνάντησαν τον φερόμενο ως εκπρόσωπο της Ρούμπιν Καζάν, Μαρκ Μπέργκερ.

Ο Μπέργκερ έταξε στους ποδοσφαιριστές από 500.000 ευρώ και είχε κλείσει δωμάτια για τον καθένα ξεχωριστά σε μεγάλο ξενοδοχείο της χώρας, μέχρι να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις.

Τα έγγραφα για την υπογραφή των συμβολαίων των τεσσάρων παικτών δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους στα γραφεία της Λέφσκι και οι διοικούντες άρχισαν να υποψιάζονται πως κάτι... βρωμάει. Την επόμενη μέρα ο φερόμενος ως Μαρκ Μπέργκερ είχε εξαφανιστεί και το "πουλάκι είχε πετάξει"...

Τελικά, ο εκπρόσωπος της Λέφσκι επέστρεψε στη Βουλγαρία μαζί με τους ποδοσφαιριστές και ενημερώθηκαν πως το ντέρμπι είχε χαθεί με σκορ 2-0, αποτέλεσμα που έφερε τη Λέφσκι στην 8η θέση, η οποία είναι η χειρότερη της ιστορίας της.

"Μείναμε έκπληκτοι όταν ακούσαμε για την άφιξη αυτών των παικτών από τη στιγμή που το μεταγραφικό παράθυρο στη Ρωσία έχει κλείσει", δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού συλλόγου Μαξίμ Λοπούκοφ, την ώρα που οι διοικούντες τη Λέφσκι αντιμετώπιζαν την οργή του Τύπου και των οπαδών.

"Ήταν μία μοναδική ανοησία και η Λέφσκι έγινε ανέκδοτο", ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα "Trud", και ο ρεπόρτερ της Λέφσκι, Βαλεντίν Ντένεφ, μίλησε με σκληρά λόγια για την ομάδα του: "Δώσαμε τον τίτλο με τον πιο ηλίθιο τρόπο. Μας έκαναν να φαινόμαστε σαν οι ηλίθιοι της Ευρώπης".

Την απίστευτη αυτή πλεκτάνη φέρεται να έστησε στοιχηματική εταιρία, η οποία έδινε ως νικήτρια την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Η στοιχηματική μαφία είχε ρίξει μεγάλα ποσά στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αυτό κίνησε την υποψία των στοιχηματικών γραφείων οι οποίες ανέφεραν αλλόκοτα μεγάλα ποσά σε αυτό το σημείο.

Η απόδοση για τη νίκη των γηπεδούχων είχε πέσει δραματικά από το 1.96 στο 1.67 και το αποτέλεσμα δικαίωσε τις υποψίες...

Η υπόθεση αναμένεται να φτάσει μέχρι την Ιντερπόλ ενώ ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε πως θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για να βρεθούν οι ένοχοι. Τα παράδοξα του ποδοσφαίρου..."

Για τη μεταφορά
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Προέλευση της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: