22.2.10

Ντουέτα


Υπάρχουν φίλοι και γνωστοί που δοθείσης ευκαιρίας αναφέρονται με νόημα στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι αριθμοί, όπως το 1 απ' όπου συνήθως ξεκινάει κανείς (ή μήπως από το 0;). Είναι άλλοι που προτιμούν τα μονά από τα ζυγά και τ' αντίστροφο. Τέλος, δεν λείπουν κι αυτοί που βρίσκουν νόημα στο 3, το 6 ή το 7, το 104, το 726, το 3011 και πάει λέγοντας. Καθένας έχει τους λόγους του που συχνά θεωρεί τόσο σημαντικούς, ώστε να είναι και να παραμένει πιστός στη σχέση με τον αριθμό του.

Κάποιοι αποδίδουν στη μοίρα το δέσιμο αυτό, μερικοί στη (μεταφυσική) έλξη που τους ασκούν τα μικροσκοπικά σημαδάκια και στη βαθύτερη αξία που τους αποκαλύπτεται, σαν δεθούν μαζί τους. Ετσι αισθάνονται όλοι δικαιωμένοι και προσπαθούν να αποδείξουν και σ' άλλους το δίκιο τους, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο τους νούμερο σε λόττο, τζόκερ και λαχεία, ρουλέτα, λοταρίες κι ιππόδρομο και περιμένοντας να αποβεί και τυχερό.

Προχθές έμαθα για κάποιον που τον κέρδισε το 2, γιατί νομίζετε; Επειδή βρήκε τον άνθρωπο που θα κάνουν μαζί διαδικτυακό ραδιόφωνο. Θα σας κρατώ ενήμερους.

(Προέλευση της εικόνας)

1 σχόλιο:

antonix είπε...

Εμένα μου αρέσει το 6 γιατί κάνει 'κσ' όταν το προφέρεις, γδέρνει το πίσω μέρος του ουρανίσκου.
Για τον ίδιο λόγο μου κάθεται καλύτερα το κόκκινο.
Στον αντίποδα βρίσκονται το 5 και το πράσινο.