13.4.09

Περί πλέϊ οφ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ “SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ”
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2008-2009
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ “Super League Ελλάδα” περιόδου 2008-2009

Η “Super League Ελλάδα” έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του καταστατικού της “Super League Ελλάδα”
2. Τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), καθώς και των Κανόνων Παιχνιδιού, όπως ισχύουν κάθε φορά.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Τους Αγώνες Κατάταξης “Super League Ελλάδα” της ποδοσφαιρικής περιόδου 2008-2009, στους οποίους δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (Π.Α.Ε.):

1. ΠΑΕ που κατέλαβε την 2η θέση στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ κατά την αγωνιστική περίοδο 2008 – 2009.

2. ΠΑΕ που κατέλαβε την 3η θέση στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ κατά την αγωνιστική περίοδο 2008 – 2009.

3. ΠΑΕ που κατέλαβε την 4η θέση στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ κατά την αγωνιστική περίοδο 2008 – 2009.

4. ΠΑΕ που κατέλαβε την 5η θέση στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ κατά την αγωνιστική περίοδο 2008 – 2009.

Σε περίπτωση που στο τέλος της κανονικής αγωνιστικής περιόδου η 13η και η 14η ΠΑΕ του βαθμολογικού πίνακα ισοβαθμούν, θα διεξαχθούν αγώνες play – out.


Εάν ισοβαθμούν τρεις ή περισσότερες ομάδες, ισχύει η κατάταξη όπως προβλέπεται από τον Κ.Α.Π. Οι αγώνες θα είναι δύο, ένας εντός, ένας εκτός έδρας και σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας υποβιβάζεται ο 14ος.

ΕΝΟΤΗΤΑ A’: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Άρθρο 1
Εφαρμοζόμενες διατάξεις

Όλοι οι αγώνες των Αγώνων Κατάταξης της “Super League Ελλάδα” διέπονται και διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανόνων Παιχνιδιού που ισχύουν διεθνώς, τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), τους Κανονισμούς της ΕΠΟ και της “Super League Ελλάδα”, το καταστατικό και τις αποφάσεις της “Super League Ελλάδα”. Για όλα τα θέματα διοργάνωσης αγώνων ισχύουν τα προβλεπόμενα στην Προκήρυξη Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ
της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2008 – 2009, εκτός και αν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο στην παρούσα.

Άρθρο 2
Προκήρυξη Αγώνων Κατάταξης

Η προκήρυξη με μόνη την υπογραφή της από την Π.Α.Ε. αποτελεί σύμβαση ανεπιφύλακτης προσχώρησης της Π.Α.Ε. στους αγωνιστικούς, εμπορικούς και χορηγικούς όρους της παρούσας προκήρυξης και στις αντίστοιχες διατάξεις και κανονισμούς. Οποιαδήποτε επιφύλαξη θεωρείται ότι δεν έχει γραφεί και ουδεμία ισχύ έχει ενώπιον της διοργανώτριας, των οργάνων αυτής, ή τρίτου, ενώ παράλληλα θα επισύρει-μεταξύ άλλων- και τις κυρώσεις που
προβλέπονται στην περίπτωση αυτή από τις σχετικές διατάξεις του Κ.Α.Π.

Άρθρο 3
Δικαίωμα συμμετοχής

Το δικαίωμα συμμετοχής των Π.Α.Ε. στους αγώνες κατάταξης, συντελείται με την χωρίς επιφύλαξη αποδοχή της παρούσας και των προϋποθέσεων που τίθενται με τις διατάξεις αποφάσεων της “Super League Ελλάδα”.

Άρθρο 4
Πρόγραμμα – Διεξαγωγή Αγώνων

Το πρόγραμμα αγώνων θα περιλαμβάνει διεξαγωγή Αγώνων Κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 2, 3, 4 και 5 κατά την διάρκεια του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Αγωνιστικής Περιόδου 2008 – 2009, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης (συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League), της τρίτης θέσης (συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA) και της τέταρτης θέσης (συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA).

Σύστημα διεξαγωγής:
• Όμιλος 4 ομάδων με διεξαγωγή αγώνων μεταξύ όλων των ομάδων εντός και εκτός έδρας

Σύστημα διεξαγωγής: 6 αγωνιστικές / 12 αγώνες
Με τη λήξη του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της αγωνιστικής περιόδου 2007 - 2008, συντάσσεται ειδικός πίνακας με την βαθμολογία των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από 2 έως 5, όπου λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν οι ομάδες, με βάση την ακόλουθη συνάρτηση:

- η ομάδα που κατέλαβε την 5η θέση ξεκινά με μηδέν (0) βαθμούς
- η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση ξεκινά με 1/5 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 5η ομάδα
- η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση ξεκινά με 1/5 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 5η ομάδα
- η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση ξεκινά με 1/5 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 5η ομάδα

- Σημείωση: όπου η σχετική διαίρεση δεν παράγει ακέραιο αριθμό, το αποτέλεσμα στρογγυλοποιείται. (π.χ. 4,3 = 4) (π.χ. 4,6 = 5)

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες αγωνίζονται σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις οι οποίες ορίζονται μετά από κλήρωση.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων, συντάσσεται νέα κατάταξη βάσει της οποίας η ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή καταλαμβάνει την 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Super League και οι ομάδες που ακολουθούν καταλαμβάνουν αντίστοιχα, την 3η, 4η και 5η θέση στο Πρωτάθλημα της Super League.

Σε περίπτωση που δύο (2) ή παραπάνω ομάδες ισοβαθμούν στην λήξη των Aγώνων Κατάταξης και στον σχετικό πίνακα βαθμολογίας, θα υπολογίζονται τα μεταξύ τους παιχνίδια κατά την διάρκεια των Αγώνων Κατάταξης (με βάση τα κριτήρια που αναφέρει ο ΚΑΠ σε περίπτωση ισοβαθμίας). Σε περίπτωση που οι ομάδες παραμένουν εκ νέου ισόβαθμες, την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία των Αγώνων Κατάταξης καταλαμβάνει η ομάδα που κατατάχθηκε υψηλότερα κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος
ΟΠΑΠ της Super League.

Άρθρο 5
Ημέρα και ώρα τέλεσης των αγώνων

Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κατά τις ημέρες Τετάρτη και Κυριακή. Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ορίζει την διεξαγωγή αγώνα ή αγώνων και σε άλλες ημέρες, κατά την απόλυτη και αιτιολογημένη κρίση της, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κ.Α.Π., όπως ισχύει κάθε φορά.

Άρθρο 6
Παρατηρήσεις – Ποινές Αποκλεισμού

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον ΚΑΠ, παρατηρήσεις που έχουν δοθεί κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Αγωνιστικής Περιόδου 2008 – 2009, μεταφέρονται στους Αγώνες Κατάταξης που ακολουθούν. Αντίστοιχα, ποινές αποκλεισμού (λόγω συμπλήρωσης παρατηρήσεων ή αποβολής) που έχουν επιβληθεί κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Αγωνιστικής Περιόδου 2008 – 2009, εκτίονται υποχρεωτικά κατά τη
διάρκεια του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ και σε περίπτωση μη επάρκειας αγωνιστικών ημερών, εκτίονται κατά σειρά στους Αγώνες Κατάταξης που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: