22.2.09

Απαντήσεις

Aπό τη σημερινή Ελευθεροτυπία και τη σελίδα του Χρ. Ξανθάκη:

"Το ραδιόφωνο πρωταγωνιστεί! Αυτό μας λέει η έρευνα «Bari» της «Focus», χαρακτηρίζοντάς το παράλληλα μέσο που συνοδεύει, συντροφεύει, ψυχαγωγεί, βοηθά στην απόδραση, στην εκτόνωση και στη φυγή και ενημερώνει χωρίς να επιβάλλεται. Δεν είναι τυχαίος, λοιπόν, ο βαθμός ικανοποίησης του κοινού από το ραδιόφωνο (65%), σαφώς πιο ψηλά από τις εφημερίδες (44%), το Διαδίκτυο (41%) και την τηλεόραση (26%).

*Οπως δείχνει, μάλιστα, η έρευνα, έχει υψηλότερα έως πολύ υψηλότερα ποσοστά κάλυψης του πληθυσμού σε σχέση με την TV, από τις πρώτες πρωινές ώρες ώς τις 8 το βράδυ που αρχίζουν τα δελτία της τηλεόρασης και ακολουθούν οι σειρές και οι ταινίες -οπότε απογειώνεται η μικρή οθόνη. Εν γένει, η αυξανόμενη «κινητικότητα» του πληθυσμού έχει οδηγήσει σε αύξηση του επιπέδου ακρόασης. Ο μέσος χρόνος ακρόασης είναι 3,7 ώρες ανά ημέρα, με πιο φανατικές τις ηλικίες από 13 έως 24.

*Δεν είναι τυχαία τα ποσοστά όσων δηλώνουν ότι το ραδιόφωνο τους διασκεδάζει (86%), τους χαλαρώνει (84%), τους φτιάχνει τη διάθεση (84%), τους συντροφεύει παντού (72%), τους κρατά ενήμερους για τα γεγονότα της πόλης τους (67%), τους ταξιδεύει (66%) και τους ενημερώνει για όσα συμβαίνουν γύρω (63%)".

Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

ΥΓ: Αγνωστο γιατί η ιστοσελίδα δεν περιλαμβάνει κι άλλη μια απάντηση, που υπάρχει στην έντυπη έκδοση: 49% των ερωτηθέντων δήλωσε, ότι το ραδιόφωνο δεν τους καταδυναστεύει.

(
Προέλευση της φωτογραφίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: