25.5.08

Ολα έχουν 2 όψεις

Από την Εξέδρα των σπορ η γνώμη του Β. Σαμπράκου για το σίριαλ ΠΑΟ- Μπάγεβιτς:

"Η ενόχληση του Λάμπρου Σκόρδα για την επιλογή του Παναθηναϊκού να προσεγγίσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι δικαιολογημένη. Καλά κάνει και δεν αφήνει τον προπονητή να φύγει, αν έτσι αντιλαμβάνεται ότι υπαγορεύει το καλό του Αρη. Ρεαλιστικά όμως δεν πρέπει να πέφτει από τα σύννεφα. Η ιστορία του ποδοσφαίρου διδάσκει ότι αυτή είναι η μοίρα της σχέσης ομάδας-προπονητή. Και ότι τα συμβόλαια δεν είναι ικανά να συντηρήσουν μια σχέση όταν ο προπονητής θέλει να τη διακόψει.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας τα συμβόλαια δεν προέβλεπαν καν ρήτρα για την αποζημίωση του συλλόγου, σε περίπτωση που ο προπονητής αποφάσιζε να το διακόψει. Και σήμερα, όμως, που προβλέπεται ρήτρα, μια ομάδα σπάνια κρατά δέσμιο τον προπονητή. Οταν ο μαέστρος δεν θέλει, η ορχήστρα δεν δουλεύει.

Την αλήθεια σε αυτήν την ιστορία τη γνωρίζουν καλά μόνο ο Σκόρδας και ο Μπάγεβιτς. Εκείνοι ξέρουν αν είναι ή όχι δυνατόν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στον Αρη, υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Στην πρώτη ανάγνωση όμως η επιλογή που κάνει ο Αρης δείχνει λανθασμένη. Κρατά έναν προπονητή που δεν θα έμενε στη Θεσσαλονίκη αν δεν αντιλαμβανόταν ως ηθική υποχρέωσή του την παραμονή.

Στα 60 του ο Μπάγεβιτς βλέπει τις μεγάλες ευκαιρίες να λιγοστεύουν. Ο Παναθηναϊκός της νέας εποχής και του μεγάλου μπάτζετ είναι μια σπάνια ευκαιρία για έναν προπονητή με την εμπειρία και τις ικανότητες του Σέρβου τεχνικού. Εχει κάθε δικαίωμα να κάνει τη σκέψη ότι με το ρόστερ που θα έφτιαχνε και τις συνθήκες εργασίας που θα του εξασφάλιζαν, θα έφτιαχνε μια ομάδα ικανή για κορυφή στην Ελλάδα και καλή ευρωπαϊκή πορεία. Ο αναστεναγμός του τούτες τις μέρες θα είναι δικαιολογημένος.

Αν μείνει ο Μπάγεβιτς, θα το κάνει από υποχρέωση. Ο Αρης έχει κάθε δικαίωμα να επιμείνει και να μην τον αφήσει. Τούτο δεν σημαίνει όμως ότι θα έχει κάνει την πιο συμφέρουσα επιλογή για το κλαμπ. Αν θέλει να ξεπεράσει την πολύ καλή σεζόν που έκανε φέτος σε συνέχεια της περσινής, ο Αρης πρέπει να δουλέψει με μεγαλύτερο πάθος και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Θα τα έχει αυτά ένας προπονητής που είχε μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία αφήνει να του φύγει παρά τη θέλησή του; Η ιστορία του Μπάγεβιτς απαντά «όχι». Λίγο καιρό μετά το «όχι» λόγω Ερυθρού Αστέρα προς τον Παναθηναϊκό, ο Μπάγεβιτς έφυγε από το Βελιγράδι. Του είχε λείψει το κέφι, τον είχε φθείρει το σίριαλ, γύρισε εναντίον του η εξέδρα".


Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Πηγή της εικόνας)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο αρθρογράφος μάλλον προκρίνει ως σωστή για τον Αρη τη συζητήσιμη τακτική "ό,τι αγαπάς άστο να φύγει"