31.5.08

Προσαρμογές

Από τα σημερινά ΝΕΑ:

"Νερό στο κρασί της αποφάσισε να βάλει η Γαλλία για να αντεπεξέλθει στην επίθεση που δέχεται το μερίδιό της στην αγορά από τα «φτηνιάρικα» κρασιά του Νέου Κόσμου. Στο εξής οι Γάλλοι οινοπαραγωγοί θα μπορούν να νοθεύουν τα κρασιά τους με τρίμματα ξύλου, επιπλέον τανίνες και άλλα «ξένα» τεχνάσματα για να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία μέσης ποιότητας, η οποία θα ορίζεται από την ποικιλία και όχι από την καταγωγή. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι το Gewόrztraminer, το κλασικό κρασί της Αλσατίας, θα παράγεται οπουδήποτε στη Γαλλία και θα πωλείται ως Gewόrztraminer στη νέα κατηγορία των γαλλικών κρασιών.

Τη σχετική απόφαση πήρε ο Νικολά Σαρκοζί και η γαλλική κυβέρνηση στο πλαίσιο ενός πενταετούς σχεδίου με στόχο την κυριαρχία σε μια αγορά την οποία έχουν κατακτήσει τα τελευταία 15 χρόνια τα κρασιά της Καλιφόρνιας και γενικά του Νοτίου Ημισφαιρίου. «Τα γαλλικά κρασιά είναι μπερδεμένα και συχνά δεν γίνονται κατανοητά», δήλωσε σχετικά ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Μισέλ Μπαρνιέ.

Αν και θα μπορούσε να ενοχλήσει τους «ορθόδοξους», η απόφαση έχει προκαλέσει ελάχιστες αντιδράσεις μέχρι στιγμής. «Έχω εμπιστοσύνη στο σαβουάρ φερ των Γάλλων οινοπαραγωγών», δήλωσε ο Ζαν- Κλοντ Ριέ, επικεφαλής των σομελιέ στο ξενοδοχείο «Ritz» στο Παρίσι. «Δεν θα πέσουμε τόσο χαμηλά όσο οι Αμερικανοί, που κάνουν ροζέ κρασί, το οποίο είναι ζαχαρώδες και αεριούχο σαν τη σόδα», πρόσθεσε".


Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Πηγή της φωτογραφίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: