14.6.07

Αθήνα (1): Πλατεία Μαβίλη - Αμερικάνικη Πρεσβεία - Μέγαρο Μουσικής


Καθόλου εξυπηρετικά τα φανάρια και οι τροχονόμοι για τους πεζούς που διασχίζουν τη Βασ. Σοφίας στο ύψος της πλατείας Μαβίλη, όπου το ένα μετά το άλλο ξεφυτρώνουν μικρά μπαράκια. Παραμένουν κρεμασμένα, στο γκρεμισμένο σπίτι, υπολείματα ενός καθρέπτη μπάνιου στο άχτιστο οικόπεδο της Δορυλαίου και Τιμ. Βάσσου.

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε το νέο κτήριο της αμερικάνικης πρεσβείας. Ενας μεγάλος χώρος πίσω της, στη Γέλωνος, διαμορφώνεται σε πάρκο. Απέναντι, όμως, βρίσκεται η άσχημη αυλή του ΝΝΑ. Καθημερινά, αλλά κατόπιν εορτής, περιπολούν αστυνομικοί στην οδό Λαμψάκου (απ' όπου εκτοξεύτηκε το Γενάρη το βλήμα στην πρεσβεία).

Αδιάβατη είναι η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Κόκκαλη, όταν βρέχει. Ιδιότυπους ρυθμούς παράγουν και με ελαφρό αεράκι ακόμη τα παλλόμενα κορδόνια στους ιστούς του Μεγάρου Μουσικής. Κλειστή πιά, εδώ και καιρό, η ψαροταβέρνα του Κώστα στην Αθηναίων Εφήβων.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ιδιαιτέρως χαρακτηριστικός ο ήχος των σχοινιών στους ιστούς του ΜΜΑ. Παραπέμπει ευθέως σε λιμανάκι ιστιοπλοϊκών σκαφών. Δεύτερο "ναυτικό" στοιχείο της περιοχής είναι η πολυκατοικία Μακεδόνων και Βασ. Σοφίας με την κυρτή όψη της που θυμίζει πρύμνη κρουαζιερόπλοιου.