29.6.07

Αθήνα (4): Συμβαίνουν στους δρόμους

Πληθαίνουν όσοι γυρνούν την πόλη κρατώντας στο χέρι ένα πλαστικό ή χάρτινο κύπελο με καφέ. Ακόμη κι αν δεν το προσέχει κανείς όταν συμβαίνει, το καταλαβαίνει από τα παρατημένα σε βιτρίνες και πεζοδρόμια χυμένα ποτηράκια.

Μεγάλη περιπέτεια είναι να περπατάς στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να καταβρέχεσαι από κλιματιστικά που κρέμονται πάνω από το κεφάλι σου.

Αβολο είναι με 40+ C το στρίμωγμα στο μετρό, πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον που φορά σκούρα γυαλιά ηλίου.

Ελάχιστοι πιά οι λούστροι στο κέντρο της πόλης κι όπου τους βρεις, συνήθως, πασαλείβουν παρά γυαλίζουν.

Πάρα πολλά έγιναν στην Κοραή τα stands των freepress, που συνήθως είναι άδεια ή γεμάτα με διαφημιστικά και σκουπίδια.

Μικρή εκδίκηση παίρνουν πολλοί πελάτες τραπεζών τις ζεστές αυτές ημέρες: κατασκηνώνουν στα δροσερά λόγω κλιματισμού καταστήματα, χωρίς να κάνουν τραπεζικές πράξεις.

Στα πεζούλια μπροστά από τις κλειστές βιτρίνες του Αttica κάθονται κάθε πρωί δεκάδες περαστικοί, περιμένοντας να ανοίξει.

Φαίνεται να αποδίδουν οι προειδοποιήσεις για τις συνέπειες από τη χρήση των κινητών: όλο και περισσότεροι κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας προσπαθώντας ματαίως να ξεμπλέξουν τα καλώδια του (διπλού) hands free.

Χάθηκαν (λόγω ζέστης;) από το κέντρο οι τροχονόμοι.


Αυτή η μόδα να είναι πουκάμισο και γραβάτα στο ίδιο χρώμα δημιουργεί την ίδια αίσθηση που έδιναν παλιά οι προφυλακτήρες στο χρώμα του υπόλοιπου αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: