16.6.07

Αθήνα (2): Βουκουρεστίου - Παλιά Βουλή - Πλατεία Κλαυθμώνος

Το Clemente VIII έχει ζωντανέψει και πάλι τη Βουκουρεστίου. Οταν ανοίξει και το ΖΩΝΑΡΣ θα είναι σχεδόν πλήρης* η επιστροφή των στεκιών. Εκδιώχθηκε ο κουλουράς από τη συμβολή Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, δίπλα στην Εθνική Τράπεζα. Το πουκαμισάδικο στη Στοά Καλλιγά άλλαξε φίρμα, κι έχει όλο πουκάμισα με πολύ ανοιχτούς γιακάδες. Παραμένει (ευτυχώς) στη θέση του το ερειπιάκι στη γωνία Πανεπιστημίου και Αμερικής, εξαφανίσθηκε, όμως, εδώ και πολύ καιρό ο ένοικός του. Ανοίκιαστο παραμένει και το κουρείο του Αντώνη στη Στοά Κεντρικόν ή Μπολάνη (από την οδό Βουλής).

(*) θα λείπει πάντα το ουζάδικο του Ορφανίδη, εκεί που τώρα είναι ο Καίσαρης.

Εξαιρετική ήταν και είναι πάντα, γιά όσους υπηρετούν στο πολεμικό ναυτικό, η μετάθεση - απόσπαση στο ΔΔΜΝ. Θελκτική, όσες φορές και αν περάσει κανείς από μπροστά, η βιτρίνα του Ράδιο - Κατουμάς. Λείπει από την οδό Μιλτιάδου και τη γύρω περιοχή η Πανλαμποηλεκτρική, που δεν κατάφερα ακόμη να επισκεφθώ στο καινούργιο μαγαζί της.

Εφυγαν ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ από τη Χρ. Λαδά κι ερήμωσε η περιοχή. Απώλεια και η μεταφορά της βιβλιοθήκης της Παλιάς Βουλής μακριά από το κέντρο. Το Galaxy στη Στοά Λεμού κρατάει γερά, πάντως. Οταν ήταν να μετακομίσει, πριν από πολλά χρόνια, από την προηγούμενη θέση του (δίπλα στο φαρμακείο του Λητού στη Σταδίου) λίγοι περίμεναν να πάει τόσο κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: