9.7.07

Παντού υπάρχουν ευκαιρίες

Η νηφαλιότητα στην παρουσίαση της επικαιρότητας κι η κατανόηση για τα πρόσωπά της δεν είναι και από τα πρώτα γνωρίσματα της τηλεόρασης και των ανθρώπων της. Υπάρχουν, μάλιστα, φορές που επικρατούν ακριβώς τα αντίθετα. Η υπερβολή κι η υποκρισία περισσεύουν, ενώ δεν λείπει κι η αγωνιώδης αναζήτηση της στιγμής που με κατάλληλο χειρισμό θα απογειώσει κανείς το πρόγραμμά του ή/και θα απογειωθεί ο ίδιος.

Πρόσφατα όλα τα κανάλια του κόσμου ασχολήθηκαν, λίγο ή πολύ, με την προ μηνός περίπου αποφυλάκιση της Πάρις Χίλτον. Δύο μόνο, όμως, από τους ανθρώπους της τηλεόρασης μπορούν να περηφανεύονται πως βγήκαν προσωπικά κερδισμένοι από την ενασχόλησή τους με τη διάσημη κληρονόμο της αλυσίδας ξενοδοχείων Hilton, που πρόσφατα πωλήθηκαν.

Ο Λάρρυ Κίγκ είδε τα νούμερα τηλεθέασης του σώου του να ξεπερνούν τα 3 εκ. τηλεθεατές, καθώς έπαιρνε συνέντευξη από την κ. Χίλτον στις 27 Ιουνίου. Τέτοια τηλεθέαση (διπλάσια από όσο έπιασαν δύο ντιμπέϊτ μεταξύ Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων) είχε να χαρεί από το 2005.

Περισσότερο, όμως, κερδισμένη νομίζω πως βγαίνει η Μίκα Μπρεζίνσκι, εκφωνήτρια ειδήσεων του MSNBC, που είχε μια πολύ καλύτερη ιδέα: σε ένα ελεγχόμενης ειλικρίνειας, κατά πολλούς, ξέσπασμα έσκισε την περασμένη Τετάρτη επιδεικτικά την είδηση αποφυλάκισης της Π. Χίλτον, αρνούμενη να την εκφωνήσει. Η είδηση τελικά διάβασθηκε από το συνεκφωνητή της, πρώην Ρεμπουπλικάνο βουλευτή. Κόρη του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, συμβούλου ασφαλείας του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ, η Μίκα έμαθε φαίνεται από μικρή να εκτιμά τη μοναδικότητα των στιγμών και να διεκδικεί απ' αυτές ό,τι περισσότερο μπορούν να της δώσουν. Είναι περιττό να ειπωθεί, ότι το σχετικό βίντεο έκανε ρεκόρ στο ίντερνετ, η Μπρεζίνσκι έγινε ηρωίδα πολλών αμερικανών και κέρδισε και δική της ώρα στην πρωϊνή ζώνη του MSNBC.

Μετά το θόρυβο αυτό έσπευσε να αποκαταστήσει με δηλώσεις της τον έτσι κι αλλιώς τρωθέντα επαγγελματισμό της, ως εκφωνήτρια ειδήσεων, και να δηλώσει ότι η αντίδρασή της καθόλου δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται στο μέλλον να εκφωνεί ειδήσεις για την Πάρις Χίλτον. Πολλοί πέρα από την επιφύλαξη που διατυπώνουν, για το αυθόρμητο της αντίδρασης της κ. Μπρεζίνσκι, υποστηρίζουν ότι τα πράγματα θα ήταν βεβαίως διαφορετικά εάν η όποια διαφωνία της εκδηλωνόταν -off camera- στη σύσκεψη που προηγείται της εκπομπής.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ετσι αυτό που έμεινε από την ιστορία είναι η ιερή αγανάκτηση της εκφωνήτριας, ενώ έμεινε στη σκιά η ταλαιπωρία της πλούσιας αμερικάνας.

(Η εικόνα της κορυφής έχει ληφθεί από εδώ και η δεύτερη εικόνα από εδώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: