10.7.07

Τρία χρώματα: μπλέ, λευκό, κόκκινο

Οταν ο Κριστόφ Κισλόφσκι έγραφε και σκηνοθετούσε στις αρχές της δεκαετία του '90 την τριλογία "3 χρώματα: Μπλέ, λευκό κόκκινο" εμπνεόμενος τον τίτλο της από τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, δεν θα περίμενε βέβαια πως σε μερικά χρόνια αυτά τα ίδια χρώματα θα χρησιμοποιούσε ως σήμα κατατεθέν το εθνικό μέτωπο του Λεπέν για να ξεχωρίζουν με κωδικό τρόπο τους "καθαρούς", λευκούς γάλλους από τους "άλλους".

Οπως έγραψαν χθές ΤΑ ΝΕΑ, εταιρεία του γνωστού πολυεθνικού ομίλου καλλυντικών L' Oreal καταδικάσθηκε, μετά από μήνυση της οργάνωσης "SOS Racisme", στη Γαλλία καθώς αποδείχθηκε ότι προσλάμβανε γυναίκες με κριτήριο τα φυλετικά χαρακτηριστικά τους, δηλαδή το χρώμα τους. Τα προσόντα των υποψηφίων σύμφωνα με φάξ της ίδιας της εταιρείας έπρεπε να είναι: ηλικία 18-22 ετών, νούμερο ρούχων 28-42 και BBR (= Bleu, Blanc, Rouge).

Τελικά, για να βρούν ευκολότερα δουλειά οι "άλλες" γαλλίδες, ίσως, αξίζει να ακολουθήσουν κι αυτές πολιτική σταδιοδρομία, μήπως και σε κάποιο ανασχηματισμό γίνουν υπουργοί στις κυβερνήσεις Σαρκοζί. Οταν ο ίδιος ο πρόεδρος έχει τόσο ξεκάθαρη πολιτική στάση απέναντι στους "άλλους" γάλλους, δεν είναι απορίας άξιο γιατί η "SOS Racisme" πανηγυρίζει για τη νίκη της με τη L' Oreal;

Δεν υπάρχουν σχόλια: