8.9.08

Λέξεις

Tα γεγονότα, όπως αποτυπώθηκαν συνοπτικά στο χθεσινό Βήμα από τη Δ. Κρουστάλλη, είναι απλά:

"...Στις 12 Ιουνίου με απόφαση του κ. Βουλγαράκη (ΦΕΚ Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, αρ. φύλλου 264/19.6.08) ο κ. Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος (στις 15 Μαΐου 2008) προέδρου του ΝΑΤ κ. Αντώνη Γρηγοράκη. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΝΑΤ ήταν παράλληλα και διαχειριστής των εταιρικών υποθέσεων και ο ταμίας του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στην εταιρεία «Αστική Επέκταση - Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ», αν και συνεργάτες του υπουργού διευκρίνιζαν ότι είχε παραιτηθεί από την εταιρεία αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί επειδή απαιτείται τροποποίηση του καταστατικού και δημοσίευση στο ΦΕΚ. Ο κ. Παπαγιαννόπουλος ήταν συμφοιτητής του κ. Βουλγαράκη και αργότερα οικονομικός σύμβουλός του και στενός συνεργάτης του στα υπουργεία όπου εθήτευσε. Λίγο μετά τον διορισμό του στο ΝΑΤ τροποποιήθηκε το καταστατικό της εταιρείας «Αστική Επέκταση - Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ» (ΦΕΚ ΤΑΕ - ΕΠΕ 6127/2.7.08) και ανατέθηκε στον κ. Παπαγιαννόπουλο η «διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων και η εκπροσώπηση της εταιρείας» καθ' όλη τη διάρκειά της. Ο διαχειριστής ορίστηκε και ταμίας της εταιρείας «δυνάμενος να εισπράττει από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ΔΟΥ, οργανισμό κτλ. χρήματα, παραλαμβάνει πράγματα και χορηγεί αποδείξεις». Ο κ. Παπαγιαννόπουλος κατείχε τη θέση του διαχειριστή και στην εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη - Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ»".

Στις 5 Σεπτεμβρίου γίνεται γνωστή στον τύπο επιστολή του Π. Παπαγαννόπουλου προς τον υπουργό του, που έχει ως εξής:

"Κύριε Υπουργέ,
τις τελευταίες ημέρες γίνεστε στόχος ανυπόστατων και συκοφαντικών επιθέσεων με αποκορύφωμα την απόφασή σας να με ορίσετε ως πρόεδρο του ΝΑΤ. Παρά το γεγονός ότι ο διορισμός μου είναι νόμιμος και δεν ενέχει κανένα ασυμβίβαστο και παρότι στη δίμηνη θητεία μου ενήργησα πάντα με σεβασμό προς το νόμο, αλλά και το συμφέρον του ΝΑΤ, είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλω την παραίτησή μου, την οποία σας παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή.

Κατέληξα σε αυτή την απόφαση για λόγους ευθιξίας, αλλά και ευαισθησίας, τόσο σε σχέση με εσάς, όσο και με την παράταξή μας, που υπηρέτησα και υπηρετώ από φοιτητής εδώ και είκοσι πέντε χρόνια".

Μετά από αυτά διαλύονται οι απορίες, ποιοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον πρόεδρο σε παραίτηση. Ωστόσο, εάν δεχθεί κανείς την ερμηνεία του λεξικού ως βάση, αστοχία στις λέξεις είχε ο παραιτηθείς, αφού "ευθιξία" είναι να θίγεται κανείς εύκολα κι "εύθικτος" αυτός που προσβάλλεται με το παραμικρό, ο μυγιάγγιχτος.

Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Πηγή της φωτογραφίας του έργου "Twinge" του Matt Sesow)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε; τι; δεν το κατάλαβα το σχόλιο..

Μονά - Ζυγά είπε...

Ευθιξία "a la carte": Οχι όταν γίνεται ο διορισμός (ως διαχειριστή), αλλά όταν αποκαλύπτεται