13.9.08

Απαντήσεις



Το "πείραμα των πειραμάτων", όπως επικράτησε στη δημοσιογραφική γλώσσα, ήταν σχεδόν βέβαιο πως δεν θα γλύτωνε από "επιθέσεις και κριτικές" άσχετων ή ημιμαθών. Αναμενόμενο ήταν για πολλούς, ότι θα γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης και θα χρησιμοποιούνταν για να "τρομάξει" πολλούς, μή εξοικειωμένους με τις θετικές επιστήμες (μεταξύ των οποίων τα ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ) με απειλές για καταστροφή, κατά τα κινηματογραφικά πρότυπα, του κόσμου.

Κατατοπιστικά ως προς το ζήτημα της ασφάλειας στον LHC είναι όσα η ίδια η CERN απαντά.

(Το link προσφορά του antonix)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όπως γράφει στο blog του ο Jester, ανώνυμος φυσικός από το CERN, η πιθανότητα να παραχθούν μαύρες τρύπες είναι λίγο μικρότερη από την πιθανότητα να παραχθούν δράκοι. Όπως αναφέρει αστειευόμενος, έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι οι δράκοι μπορεί να επιζήσουν από το πείραμα, να σκοτώσουν τον ATLAS (A Toroidal LHC Apparatus, ένα από τα πειράματα του LHC), να απαγάγουν την ALICE (A Large Ion Collider Experiment, ένα άλλο από τα πειράματα του LHC), και να την φυλακίσουν σε πύργο.

Και μια σχετική είδηση ελληνικού ενδιαφέροντος: το πείραμα δεν γλύτωσε και από μια επίθεση άλλου είδους. Στις 10 Σεπτεμβρίου, τη μέρα έναρξης του πειράματος, η ελληνική ομάδα χάκερ Greek Security Team εισέβαλε στα συστήματα του CERN και παραμόρφωσε την αρχική σελίδα για να δυσφημίσει αντίπαλους χάκερ. Παιδιαρίσματα.