27.9.08

"Στυλ" κατά παραγγελία


Από τα ΝΕΑ:

"ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά πλήρωναν οι καπνοβιομηχανίες τους αστέρες του κινηματογράφου τη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ, προκειμένου να προμοτάρουν τα προϊόντα τους μέσω της μεγάλης οθόνης φυσικά! Όπως αποκαλύπτουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, στην Επιθεώρηση «Τobacco Control», σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα της δεκαετίας του 1930, του 1940 και του 1950 ήταν αναμεμειγμένα στην επί πληρωμή προώθηση προϊόντων καπνού. Θέλετε μερικά; Γκάρι Κούπερ, Κλαρκ Γκέιμπλ, Κάρι Γκραντ, Σπένσερ Τρέισι, Τζόαν Κρόφορντ, Τζον Γουέιν, Μπέτι Ντέιβις, Μπάρμπαρα Στάνγουικ και άλλοι πολλοί. Μόνο τη χρονιά 1937-1938, η Αmerican Τobacco, η εταιρεία που παρασκευάζει τα Lucky Strike, κατέβαλε σε ηθοποιούς συνολικά 3,2 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα, δίνοντας για παράδειγμα στην Μπάρμπαρα Στάνγουικ 10.000 δολάρια (σε σημερινά χρήματα περίπου 146.000) και στον Μπομπ Χόουπ 2.500 δολάρια (σε σημερινά χρήματα περίπου 37.000). Όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές, οι πρώτες συμφωνίες χρονολογούνται από την αρχή του ομιλούντος κινηματογράφου- τα εκατομμύρια όμως που έριξαν στο Χόλιγουντ οι καπνοβιομηχανίες φέρουν καρπούς ακόμα και σήμερα: «Όπως ακριβώς τη δεκαετία του 1930, έτσι και σήμερα, τίποτα δεν εμποδίζει την παγκόσμια καπνοβιομηχανία από το να επηρεάζει τη βιομηχανία του κινηματογράφου με διάφορους τρόπους. Πολλές κλασικές ταινίες, όπως η “Καζαμπλάνκα” και “Το ξέσπασμα μιας ψυχής”, συνέβαλαν στη διαιώνιση της ανοχής του κοινού απέναντι στο κάπνισμα στη μεγάλη οθόνη»".

Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Πηγή της φωτογραφίας του πίνακα της Luciana Teruz)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://fuck-music.blogspot.com/ new shit - The Crystal Method - Legion Of Boom , πλήρης δισκοκριτική και τσάμπα download για έναν αριστοτεχνικό δίσκο, μην το χάσεις Και επίσης τι είναι αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις? Εγγραφή - βάζεις το mail σου και λαμβάνεις όλα τα ποστ στο mail σου την στιγμή που γίνονται - no spam no shit http://fuck-music.blogspot.com/ , το πρώτο blog που τετραγώνισε τον δίσκο απο τα λίγα που παραμένουν όρθια

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί γνωστοί άνθρωποι σήμερα από όλους τους χώρους(που προβάλονται στην tv)κερδίζουν το ψωμί για τα εγγόνια τους με αυτό τον τρόπο.Κ όχι μόνο για διαφήμιση κάποιας μάρκας τσιγάρου αλλά για τα πάντα.