24.9.08

Εδώ κι αλλού



Από τα χθεσινά ΝΕΑ:

"Ατιμώρητος θα παραμείνει ο Άγγλος διαιτητής Στιούαρτ Άτγουελ, παρά το γεγονός ότι υπέπεσε σε μία από τις μεγαλύτερες γκάφες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Ο Άτγουελ κατακύρωσε γκολ-«φάντασμα» υπέρ της Ρέντινγκ στην αναμέτρησή της με τη Γουότφορντ για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ ύστερα από εισήγηση του βοηθού του Νάιτζελ Μπάνιστερ. Η μπάλα κατέληξε άουτ από την παρέμβαση του αμυντικού της Γουότφορντ, Τζον Γουστέις, αλλά ο Μπάνιστερ «έδειξε» γκολ.

Ο επικεφαλής της επιτροπής των διαιτητών, Πολ Ρέτζερ, απαλλάσσει ουσιαστικά τον Άτγουελ, που θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι στην αγγλική διαιτησία. «Όταν η μπάλα βρίσκεται στη μικρή περιοχή, είναι δύσκολο για τον διαιτητή να ξέρει αν ο βοηθός του έχει δίκιο όταν δείχνει πως έχει σημειωθεί γκολ», είναι η άποψη του Ρέτζερ. Ο επικεφαλής των διαιτητών καλύπτει ωστόσο και τον βοηθό, Νάιτζελ Μπάνιστερ, στον οποίον θα δώσει... συμβουλές ετοιμότητας.

«Σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει λάθη, αλλά όταν συμβαίνουν αυτά τότε πρέπει να τα εξετάζουμε προσεκτικά. Ο βοηθός διαιτητή έδειξε ό,τι είδε. Από τη θέση και τη γωνία όπου βρισκόταν, φάνηκε πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Έκανε ένα ανθρώπινο λάθος», κατέληξε ο Ρέτζερ.

Στα 25 του χρόνια ο Άτγουελ έγινε ο νεαρότερος διαιτητής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, όταν διηύθυνε τον περασμένο μήνα την αναμέτρηση Μπλάκμπερν- Χαλ (1-1).

Τον Ιούνιο ο Άτγουελ προωθήθηκε στους κορυφαίους διαιτητές ύστερα από παραμονή μόλις ενός έτους στην ερασιτεχνική κατηγορία. Ο άλλοτε κορυφαίος ρέφερι Γκράχαμ Πολ δεν χάιδεψε «αυτιά», χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Άτγουελ να καταλογίσει το γκολ-«φάντασμα» ως την πιο «αλλόκοτη» που έχει δει ποτέ στα 40 χρόνια που παρακολουθεί ποδόσφαιρο. «Είχα ακούσει γι΄ αυτήν τη φάση, αλλά όταν την είδα στα στιγμιότυπα δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ο βοηθός είχε καλή ορατότητα. Είναι ανεκδιήγητος».

Ο Πολ άφησε αιχμές και εναντίον των παικτών της Ρέντινγκ, που δεν προσπάθησαν να μεταπείσουν τον διαιτητή για τη λανθασμένη απόφασή του: «Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Ιαπωνία, αλλά η ομάδα που είχε ευνοηθεί επέτρεψε στην αντίπαλό της να ισοφαρίσει»".


Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: