1.9.08

Αχρηστα κι αναγκαία


Ο Κ. Αντωνίου, γενικός διευθυντής φέτος του Παναθηναϊκού, έπαιξε ποδόσφαιρο επί χρόνια. Ποτέ δεν υπήρξε ο σούπερ παίκτης, κέρδισε ωστόσο το τίτλο του "χρήσιμου εργαλείου", που, αν και λιγότερο αβανταδόρικος, είναι εξίσου σημαντικός. Γνωρίζει, συνεπώς, από πρώτο χέρι κι όχι από διηγήσεις τον τρόπο κατά τον οποίο πολύ συχνά (αν όχι πάντα) διαμορφώνονται τα αποτελέσματα των αγώνων.

Γνωρίζει, για παράδειγμα, ότι όλα -στις πλείστες των περιπτώσεων- κρίνονται στη ζωή από αποφάσεις. Αυτό δεν μπορεί να μην ισχύει στο ποδόσφαιρο. Αποφάσεις του προπονητή, του παίκτη, του διαιτητή, που δημιουργούν, καταστρέφουν ή κρίνουν φάσεις του αγώνα, φτιάχνουν τελικά το αποτέλεσμα.

Συνεπώς, οι χθεσινές δηλώσεις του (για τη στάση του διαιτητή στο πέναλτι) είναι ανακόλουθες τόσο προς την εμπειρία του όσο και προς τη λογική και αποκαλύπτουν κακή προετοιμασία όχι μόνο της ομάδας αλλά και του ιδίου. Γιατί, όπως έλεγε κι ο Αϊζενχάουερ, μολονότι στην προετοιμασία μιας μάχης τα σχέδια είναι συχνά άχρηστα ο σχεδιασμός παραμένει πάντα απαραίτητος.

(Πηγή της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: