16.9.08

Απορίες

Τα ΝΕΑ αναδημοσιεύουν απορία των Τάϊμς της Νέας Υόρκης, σχετικά με τί είχε στο μυαλό του ο Μακ Κέην επιλέγοντας τη Σάρα Πέϊλιν:

"Καθώς παρακολουθούμε τη Σάρα Πέιλιν στην τηλεόραση τις τελευταίες ημέρες, αναρωτιόμαστε διαρκώς τι στο καλό είχε στο μυαλό του ο Τζον ΜακΚέιν. Εάν σκεφτόταν πραγματικά ότι αυτή η, εδώ και μόλις δύο χρόνια, κυβερνήτης έχει τα προσόντα να γίνει πρόεδρος, εάν χρειαστεί, σε τόσο επικίνδυνους καιρούς, δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την κρίση του. Εάν η επιλογή ήταν, όπως υποπτευόμαστε, μια κίνηση τακτικής, τότε είναι εξαιρετικά ανεύθυνη.

Η εμφάνιση της Πέιλιν στις πρώτες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις μετά το χρίσμα για την αντιπροεδρία ήταν τόσο κακή, επειδή φαινόταν ότι δεν γνώριζε σε βάθος τα θέματα, αλλά είχε απομνημονεύσει τις απαντήσεις. Αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα είναι η στρατηγική στην οποία βασίστηκαν οι Ρεπουμπλικανοί για να προωθήσουν την Πέιλιν: να κερδίσουμε τον Λευκό Οίκο όχι με ιδέες, αλλά υποτιμώντας την πείρα, την ευθυκρισία και τα προσόντα. Η ιδέα ότι οι Αμερικανοί θέλουν ηγέτες που δεν διαθέτουν κανένα από τα προαναφερθέντα δείχνει περιφρόνηση προς τους ψηφοφόρους και εγείρει τρομακτικά ερωτήματα για το πώς ο ΜακΚέιν και η Πέιλιν σκοπεύουν να ηγηθούν της χώρας. Οι συνεντεύξεις έδειξαν ξεκάθαρα γιατί οι Αμερικανοί θα πρέπει να ανησυχούν για το φτωχό βιογραφικό και την απειρία της Πέιλιν. Αρκεί η απορία της όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε για το «δόγμα Μπους» και η παρατήρηση ότι γνωρίζει αρκετά για τη Ρωσία επειδή έχει οπτική επαφή από την Πολιτεία της. Όμως αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο για τις απαντήσεις τηςοι οποίες εάν τις αποστήθισε σημαίνει ότι αντικατοπτρίζουν τα πιστεύω του ΜακΚέιν- είναι η αίσθηση ότι η γνώση, η εμπειρία και η στοχαστικότητα αποτελούν μειονεκτήματα για έναν πρόεδρο σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, η αναδυόμενη Κίνα, η επιδημία του ΑΙDS, η φτώχεια και οι πόλεμοι στον αναπτυσσόμενο κόσμο και η βαθιά οικονομική κρίση στις ΗΠΑ. Σ΄ έναν επικίνδυνο κόσμο οι Αμερικανοί χρειάζονται έναν πρόεδρο ο οποίος γνωρίζει πως η πραγματική δύναμη απαιτεί σοβαρή σκέψη και προετοιμασία".


Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Πηγή της φωτογραφίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: