4.12.07

Αθήνα διαμαντόπετρα

Πολλοί ήταν αυτοί που ακούγοντας το 2006 τη ΝΔ να ορίζει υποψήφιό της για το Δήμο Αθηναίων το Ν. Κακλαμάνη περίμεναν άνετη νίκη κι ακόμη περισσότεροι αυτοί, που ανέμεναν μια ενδιαφέρουσα και "ζωντανή" θητεία. Οι εκλογές έγιναν, ο εκλεκτός της ΝΔ πήρε 46,1% κι έγινε δήμαρχος για 4 χρόνια. Κι ύστερα ήλθε η σιωπή.

Είναι αξιοπερίεργο, πώς ένας γενικά δραστήριος, ευφάνταστος και κατά κανόνα θαρραλέος πολιτικός "χάθηκε" (πάνω από ένα χρόνο τώρα) από της γής την όψη. Αν εξαιρεθεί το γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό και κάποιες δηλώσεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις επ' αφορμή αυτού καθώς και μία μάλλον αμήχανη δήλωση για το γάμο ομοφυλοφίλων, θα νόμιζε κανείς ότι ο δήμαρχος "οικουρεί". Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από το συμπαθή Νικήτα όλο αυτό το διάστημα για τα πολλά θέματα της Αθήνας.

Μέχρι προχθές που ήλθε στο προσκήνιο πρότασή του για τη θέσπιση της οικολογικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Διαβάζοντας για αυτό αρκετοί από τους πολιτικούς φίλους και τους εχθρούς του μονολόγησαν: "Σαν να βαρέθηκε το στενό πλαίσιο της Αθήνας και των προβλημάτων της κι επιθύμησε κάτι πιό ευρύ και κοσμοπολίτικο".

Βλέποντας οι αθηναίοι δημότες τις ποικίλες πρωτοβουλίες δημάρχων άλλων μεγάλων πόλεων της Ευρώπης (του Λονδίνου, της Ρώμης, του Βερολίνου, της Μαδρίτης κλπ) αισθάνονται, όχι άδικα, "ριγμένοι".


(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

1 σχόλιο:

kakaskimos είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά Αρη ...