14.12.07

Ο λύκος και τα πρόβατα (2)


Από τα σημερινά ΝΕΑ:

"Ο ΗΓΕΤΗΣ της ελβετικής ακροδεξιάς Κρίστοφ Μπλόχερ, που έχει επικριθεί για τις θέσεις του εναντίον των μεταναστών, αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση συνασπισμού ύστερα από μια ξαφνική κίνηση των αντιπάλων του.

Το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο Μπλόχερ, ήλθε πρώτο στις φετινές εκλογές και ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος υπηρετούσε ως υπουργός Δικαιοσύνης. Τα άλλα τρία κόμματα του συνασπισμού, όμως, ψήφισαν την αποπομπή του. Και το κόμμα απειλεί τώρα να περάσει στην αντιπολίτευση.

Ορισμένοι καλλιτέχνες έσπευσαν να αναπροσαρμόσουν το περίφημο σκίτσο που είχε γίνει έμβλημα του κόμματος του Μπλόχερ στις εκλογές και απεικόνιζε τρία άσπρα πρόβατα να διώχνουν ένα μαύρο πρόβατο από τη σημαία της χώρας. Στο μαύρο πρόβατο επικολλήθηκε το πρόσωπο του Μπλόχερ, με τη λεζάντα: «Για περισσότερη ασφάλεια, διώξτε τον Μπλόχερ από την κυβέρνηση!». Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι ο βασικός λόγος της αποπομπής του Μπλόχερ δεν είναι οι ξενοφοβικές του θέσεις, αλλά το στυλ του. Όπως λέει ο Βολφ Λίντερ, καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, “ο άνθρωπος αυτός ακολουθούσε λαϊκίστικη πολιτική, φωνάζοντας συνεχώς για προβλήματα χωρίς να δίνει λύσεις".

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: