20.12.07

Ημέρες δώρων

Κάτι φαίνεται πως έχει αλλάξει αυτή την εορταστική περίοδο (που κατά τα ισχύοντα στην ΕΕ έχει προ πολλού αρχίσει) και στα πάμπολλα αφιερώματα του τύπου σε "δώρα" περιλαμβάνονται πλέον και τα ποτά.

Ολο και περισσότερα (αν όχι όλα) περιοδικά (ένθετα κι "αυτόνομα") έχουν ξεχωριστό τμήμα για αλκοολούχα ποτά, τα οποία μάλλον για πρώτη φορά παίρνουν τη θέση τους στις σχετικές σελίδες δώρων των εντύπων.

Ανέκαθεν ένα μπουκάλι ποτό ή κρασί έβγαζε από τη δύσκολη θέση τους "αφηρημένους" που είχαν ξεχάσει να αγοράσουν δώρο για την επίσκεψη που επρόκειτο να κάνουν. Σ' αυτό βοηθά κι ότι μπορεί κανείς να διαλέξει ένα μπουκάλι σε πολλά μαγαζιά, αρκετά από τα οποία μένουν ανοικτά και εκτός τυπικού ωραρίου (ψιλικά, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι κλπ). Πολλές φορές, μάλιστα, υπήρχε διαθέσιμο και πολύχρωμο χαρτί για να διπλωθεί το δώρο.

Τώρα που δείχνουν να αλλάζουν τα πράγματα και τα ποτά γίνονται πιά "κανονικά" δώρα, οι ξεχασιάρηδες θα βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση όταν δίπλα στο ποτό - δώρο τους (που θάναι τυλιγμένο σε χαρτί του "σωρού") θα στέκουν "περήφανα" ποτά τυλιγμένα σε χαρτί από πανάκριβες κάβες.

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: