18.12.07

Περηφάνια και προκατάληψη

Εχουμε ασχοληθεί ξανά με τα μεγάλα λόγια που συνηθίζουν να λένε οι προπονητές, όταν αναλαμβάνουν την τύχη μιας ομάδας. Συχνά σε αυτό ωθούνται όχι μόνο από την πίεση των φιλάθλων (πράγμα λίγο πολύ αναμενόμενο) αλλά από τη στάση των ΜΜΕ και τις προσδοκίες των παραγόντων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με την πρόσληψη του Φάμπιο Καπέλο ως προπονητή της εθνικής Αγγλίας. Οι Τάϊμς αναμένουν από αυτόν να ξαναδώσει στην ομάδα "τη χαμένη περηφάνια της" κι αυτός δεν δυσκολεύθηκε να ανταποκριθεί στο "ρόλο" του.

Ετσι δεσμεύθηκε, ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα θα είναι σε θέση να μιλήσει (στα αγγλικά) στους παίκτες για την περηφάνια που πρέπει να αισθάνονται, όσοι και όταν φορούν τη φανέλα, και την "πεποίθησή" του πως οι άγγλοι ποδοσφαιριστές έχουν "εκ γενετής" όχι μόνο τη θέληση αλλά και την ικανότητα να νικούν. Αγνωστο είναι, πώς οι παίκτες θα αισθανθούν με τις "συγκλονιστικές" αυτές αποκαλύψεις.

Είναι, όμως, τουλάχιστον γνωστή από σήμερα η "επίδραση" που είχε στον ιταλό τεχνικό το κλείσιμο της τετραετούς συμφωνίας του με την αγγλική ομοσπονδία και ετήσιες αποδοχές 6,5 εκατ. λιρών: χάρηκε πάρα πολύ! Τόσο που άρχισε αμέσως όχι μόνο τη δουλειά αλλά και το "δούλεμα".


(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: