24.11.07

Μεγάλα λόγια

Ιλιγγιώδη ποσά ακούγεται και γράφεται, πως θα στοιχίσει στην αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας της από το Euro 2008. Αλλοι μιλούν για 140 εκατ. €, άλλοι για μισό δις €. Απώλεια εσόδων θάχουν και οι παίκτες, που δεν θα εισπράξουν 1,4 εκατ. € ο καθένας.

Αυτά και πολλά άλλα οδήγησαν στην απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες του τεχνικού Στηβ Μακ Λάρεν. Οταν πριν 15 μήνες αναλάμβανε την ομάδα είχε δηλώσει: "... Ζω ή πεθαίνω ανάλογα με τα αποτελέσματα ...". Φεύγοντας ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού από το Euro 2008 και πρόσθεσε: "... Είναι μια αποτυχία, αλλά θα μάθω απ' αυτό και θα συνεχίσω...".

Αν η δήλωση αυτή ερμηνευθεί με βάση την αρχή "ό,τι προηγείται του αλλά είναι ψέμμα", τότε δεν πολυπιστεύει πως απέτυχε. Ισως αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος, που δεν παραιτήθηκε, κι όχι ότι θάχανε την αποζημίωση των 3,5 εκατ. € για τα δύο χρόνια που απέμεναν στο συμβόλαιό του.

Υπάρχει, ωστόσο, και κάτι άλλο: τα μεγάλα κι εύκολα λόγια της (κάθε) αρχής, λίγο (τελικώς) έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα.

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μερικές φορές η μπάλα είναι κ λίγο θέμα τύχης.Ποιος πίστευε πως η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα ήταν στα τελικά του euro το 2004 και μάλιστα θα κέρδιζε! Έτσι γιατί να είναι τόσο δύσκολο να αποκλειστεί η Αγγλία από την ίδια διοργάνωση???