22.11.07

Χωρίς ντροπή

Χθές εφημερίδες ανέφεραν, ότι ο διάσημος βραζιλιάνος επιθετικός της Ιντερ Αντριάνο οδηγήθηκε -εξαιτίας της αφόρητης πίεσης των ποδοσφαιρικών αγώνων- στα όρια της κατάθλιψης, που δεν κάνει "διακρίσεις". Για να αντιμετωπίσει τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση ο παίκτης γύρισε στη χώρα του, όπου θα παρακολουθείται από ψυχολόγο και θα επισκέπτεται ειδική κλινική.

Πριν από πέντε μήνες περίπου οι εφημερίδες πάλι έγραφαν για ένα βιβλίο που εκδόθηκε στην Αγγλία και συζητήθηκε έντονα. Πρόκειται για το "I Had a Black Dog" του Μάθιου Τζόνστοουν, που περιέχει σκίτσα του κι αναφέρεται στην κατάθλιψη από την οποία επί χρόνια έπασχε ο συγγραφέας και θεραπεύθηκε.

Δεν είναι, πιά, ανίκητη η κατάθλιψη, αν αντιμετωπισθεί σοβαρά, ως ασθένεια, χωρίς ντροπή.

(Η εικόνα έχει ληφθεί από
εδώ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κατάθλυψη είναι μια αρρώστεια πολύ διαδεδομένη στην εποχή μας. Σίγουρα για να γιατρευτείς πρέπει πρώτα να παραδεχτείς πως είσαι ασθενής.Όπως επίσης πιστεύω πως τις περισσότερες φορές φοβάμαι πως οι άνθρωποι φτάνουν τον εαυτό τους σταν όρια της κατάθλυψης.
Υπάρχουν γύρω μας άτομα με πολλα και σοβαρά προβλήματα και όμως αποφασίζουν να ζήσουν, δεν τους παίρνει από κάτω. Συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά και με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν νομίζω πως είναι πιο δυνατοί, όλοι έχουμε τη δύναμη μέσα μας αρκεί να την βρούμε όταν τη χρειαζόμαστε. Να μην αφήσουμε τη ζωή να περάσει χωρίς να το καταλάβουμε και να κρυβόμαστε πίσω από μια ταμπέλα που λέει "ΚΑΤΑΘΛΥΨΗ"