7.11.07

Βαριές φανέλες

Οσοι χθες βράδυ παρακολούθησαν τον αγώνα Ολυμπιακού με τη Ρεάλ θα διέκριναν, ότι στις φανέλες των δύο ομάδων υπήρχαν τα ονόματα των χορηγών τους, Vodafone και Bwin αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση είναι πως στην Ελλάδα απαγορεύεται με νόμο η διαφήμιση -και πολύ περισσότερο η διεξαγωγή- κάθε άλλου (πλην αυτού του ΟΠΑΠ) στοιχήματος, όπως π.χ της Bwin που είναι ξένη εταιρεία (on line) στοιχημάτων.

Ο Ν. 2433/96 επιτρέπει την έκδοση δελτίου στοιχημάτων σε ατομικά ή ομαδικά παιχνίδια και σε γεγονότα η φύση των οποίων προσφέρεται για διεξαγωγή στοιχήματος και ορίζει αποκλειστικό διαχειριστή του δελτίου τον ΟΠΑΠ. Οποιος άλλος διεξάγει δημόσια ή σε ευρύ κύκλο στοίχημα ή το διαφημίζει ή με οποιονδήποτε τρόπο προσελκύει τρίτους να συμμετάσχουν σε αυτό τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή, ενώ με φυλάκιση τιμωρείται κι όποιος συμμετέχει σε παράνομο στοίχημα.

Το νόμο αυτό "παραβίασαν" χθες η ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ αλλά και το κανάλι που μετέδωσε τον αγώνα. Το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που μεταδίδεται (ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα) αγώνας με ομάδες ή αθλητές που έχουν ανάλογο με τη Ρεάλ χορηγό.

Οπως έγραφε πριν από λίγο καιρό το ΠΑΡΟΝ, υπήρξαν σκέψεις να μην επιτραπεί στη Ρεάλ να φορέσει φανέλα με το χορηγό της, αλλά προφανώς εγκαταλείφθηκαν. Οι Γάλλοι, πάντως, δεν επέτρεψαν στους παίκτες της Ρέϊντζερς να φέρουν (στον εκτός έδρας αγώνα τους με τη Λυόν στις 3.10) στη φανέλα το χορηγό τους (μπύρα), αφού στη Γαλλία απαγορεύεται κάθε διαφήμιση αλκοόλ.

Eπειδή, όμως, ο τζίρος στο παράνομο στοίχημα είναι σε δυσθεώρητα ύψη και το κράτος -όσο το θέμα παραμένει "αρρύθμιστο"- χάνει έσοδα, πολύ σύντομα λένε μερικοί πως θα υπάρξουν εξελίξεις.

Η εικόνα έχει ληφθεί από
εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: