14.11.07

Αυτογκόλ

Μετά το θάνατο του 26χρονου dj Γκαμπριέλε Σάντρι, οπαδού της Λάτσιο, τα πράγματα στην Ιταλία είναι τεταμένα. Ο αστυνομικός - δράστης εμφανίζεται συντετριμμένος να δηλώνει πως ο θανάσιμος, δεύτερος πυροβολισμός οφείλεται σε ατύχημα (εκπυρσοκρότηση ενώ έτρεχε), ο πατέρας του θύματος καταριέται το δράστη και οπαδοί της Λάτσιο και της Ρόμα ("ορκισμένοι εχθροί", κατά τα άλλα) συνασπίζονται και επιτίθενται κατά αστυνομικών και εγκαταστάσεων πέριξ του ολυμπιακού σταδίου της ιταλικής πρωτεύουσας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι ιταλικές αρχές ανέβαλαν τους αγώνες Β' και Γ' κατηγορίας του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, ελπίζοντας σε εκτόνωση της κατάστασης. Αγώνες για την Α' κατηγορία δεν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να διεξαχθούν, λόγω του αγώνα της εθνικής ομάδας στη Σκωτία με την τοπική ομάδα.

Το κλίμα ανησυχίας, ωστόσο, φαίνεται πως δεν υιοθετεί ο πορτιέρο της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας Τζ. Μπουφόν, ο οποίος αντιτάχθηκε στην αναβολή των αγώνων λέγοντας ότι το θύμα θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή του σε μια ... ντισκοτέκ, ενώ αναρωτήθηκε εάν θα "γινόταν" θέμα η ληστεία και ο θάνατος μιας γριούλας που φορούσε στο λαιμό της κασκόλ κάποιας ομάδας.

Χάρις στην προσφιλή τακτική των ΜΜΕ να προβάλλουν απόψεις διαφόρων επωνύμων, που εύκολα ή δύσκολα "υποκύπτουν" στον πειρασμό να "μοιρασθούν" ιδέες τους με τον πολύ κοσμάκη, οι ανά τον κόσμο φίλοι της Γιουβέντους και της Ιταλίας γνωρίζουν πλέον, ότι είναι προτιμότερο να θαυμάζουν τον Μπουφόν να αποκρούει τη μπάλα παρά να μιλάει για άλλα.


(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: