23.12.07

Μέρες εορτών

Δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν το ρυθμό τους στο τέλος του έτους, ούτε τί είναι αυτό που κάνει αρκετούς να "ρέπουν" προς απολογισμούς κι αναδρομές. Υπάρχουν υποψίες, πως όλα αυτά είναι απλώς αφορμή για να γεμίζουν σελίδες με "περασμένα" γεγονότα ή πρόσωπα. Η μόδα του απολογισμού ένα είναι βέβαιο: δεν έχει μυστήριο. Παλαιότερα οι εφημερίδες, κυρίως για λόγους ευκολίας, έκαναν τις τελευταίες ημέρες του έτους "παρουσιάσεις" των σημαντικότερων γεγονότων της χρονιάς και την τακτική αυτή ακολούθησε στην αρχή κι η τηλεόραση.

Τηλεπαρουσιαστές με παπιγιόν και τηλεπαρουσιάστριες με μακριά, σκούρα τουαλέτα είναι αλήθεια πως έχουν (ευτυχώς) πολύ καιρό να εμφανισθούν στους δέκτες μας τέτοια αποχή. Αυτή η ψευδεπίγραφη νότα επισημότητας (από πάνω σμόκιγκ κι από κάτω τζήν) είναι καιρός να αποσυρθεί μαζί με τους εμπνευστές της (πράγμα αμφίβολο).

Οι μέρες των εορτών είναι πρώτα από όλα μέρες απλές, κανονικές, με διάρκεια 24 ωρών (κι αυτές). Κάθε προσπάθεια να (μας τις) "δείξουν" αλλοιώτικες, είναι πολλές φορές εκ του πονηρού. Αν, πάντως, θέλουμε να έχουν κάτι που "ξεχωρίζει", είναι στο χέρι μας. Οπως, ακριβώς, συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες 355 του χρόνου.

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: