25.10.07

Ο λύκος και τα πρόβατα


Ταυτόχρονα με την Πολωνία στις 21.10 έγιναν εκλογές και στην Ελβετία: πρώτο βγήκε το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα που πήρε -το υψηλότερο για πολιτικό κόμμα από το 1919- ποσοστό (29%), χαμένοι και δεύτεροι (19%) βγήκαν οι σοσιαλδημοκράτες, ενώ τρίτοι και κερδισμένοι οι πράσινοι (10%).

Ο νικητής των εκλογών εστίασε όλη την καμπάνια του στη σύνδεση των μεταναστών με την αύξηση της εγκληματικότητας, κυκλοφορώντας μια αφίσα (με τρία άσπρα κι ένα μαύρο πρόβατο) που κατηγορήθηκε δικαιολογημένα από πολλούς ως ρατσιστική και ξενοφοβική.

Αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι προσωπικός στόχος αυτής καμπάνιας αισθάνθηκε ακόμη και ο Ρικάρντο Λουμένγκο, μετανάστης από την Αγκόλα, που εξελέγη βουλευτής με τους σοσιαλδημοκράτες, μπορεί εύκολα να καταλάβει πώς ένιωσαν οι άλλοι "ανώνυμοι" μετανάστες βλέποντας την αφίσα παντού στην Ελβετία. Στο "concept" της αφίσας βασίσθηκε και ένα "παιγνίδι" στο ίντερνετ, όπου ο παίκτης μεταξύ άλλων καλείται να εμποδίσει τα ελβετικά διαβατήρια να φθάσουν σε "μαύρα και κίτρινα" χέρια μεταναστών και να σπρώξει εκτός ελβετικών συνόρων το μαύρο πρόβατο.

Η καμπάνια κατακρίθηκε από πολλούς και "πειράχθηκε" τόσο, ώστε να είναι σαφέστερο το ρατσιστικό νόημά της. Αυτό βέβαια σε τίποτα δεν αλλάζει το μέλλον των 7 εκ. περίπου μεταναστών, που είναι σχεδόν αδύνατο -αν καταφέρουν να παραμείνουν- να πάρουν ποτέ την υπηκοότητα και να ψηφίσουν με τη σειρά τους σε κάποιες μελλοντικές εκλογές.


(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελβετία είναι η χώρα της απόλυτης ξενηλασίας. Εκεί δεν υπάρχει γκρίζο. Υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Ζητάτε πολλά από την ελβετική συνείδηση, όταν επειμένετε να πολιτογραφήσουν τους μιερούς τριτοκοσμικούς και τους αλλόθρησκους στα υποδειγματικά χωριά τους.

Η Ελβετία είναι η κιβωτός της Καθαρότητας.