30.10.07

Εκλεκτικές συγγένειες

Τον Ιούλιο του 2003 το Ασοσιέϊτεντ Πρες μετέδωσε κι η USA TODAY δημοσίευσε πληροφορίες του FBI, που ήθελαν ένα πρόσωπο που κρατείτο για σχέσεις με την Αλ Κάϊντα να έχει μιλήσει για κάποιο "μείζον σχέδιο" να προκληθούν φωτιές στα δάση της Καλιφόρνιας.

Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ή φθινόπωρο από τότε η Καλιφόρνια πλήττεται από φωτιές εξαιτίας των οποίων άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ενώ δάση και κατοικημένες περιοχές καταστρέφονται.

Για τις φετεινές, όμως, μεγάλες πυρκαγιές το κανάλι FOX απευθύνει αμείλικτα ερωτήματα, εάν και κατά πόσο αποτελούν μέρος εκείνου του παλαιού σχεδίου που είχε αποκαλύψει ο κατηγορούμενος τρομοκράτης στο FBI το 2003. Εχει ή δεν έχει σχέση η Αλ Κάϊντα με τις φωτιές στην Καλιφόρνια, αναρωτιέται μεγαλόφωνα το κανάλι. Η εμμονή του, βεβαίως, αυτή έχει σχολιασθεί ποικιλοτρόπως.

Μένει ένα ερώτημα, πάντως: Το FOX ζήλωσε τη δόξα Ν. Μπακογιάννη και Β. Πολύδωρα και της θεωρίας τους περί ασσύμετρης απειλής στην οποία απέδωσαν τις πυρκαγιές της Ηλείας, ή μήπως το δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας "ενέπνευσε" τους έλληνες πολιτικούς; Οπως κι αν είναι, η θεωρία αυτή φαίνεται νάχει ισχυρούς μεν αλλά όχι πολλούς φίλους.

(H φωτογραφία έχει ληφθεί από εδώ).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον μας αντιγράφουν οι αμερικάνοι...