7.10.07

Λίστες

Στην πορεία προς τις εκλογές της 11.11 στο Πασοκ αναμένεται να συμβούν ακόμη πολλά. Ολες οι πλευρές επεξεργάζονται κάποιες πτυχές της τακτικής τους (η στρατηγική τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη), εξετάζουν την πληρότητα του οπλοστασίου τους, επισκοπούν τα δυνατά και αδύνατα σημεία των άλλων υποψηφίων και αποφασίζουν το χρόνο και τον τόπο του επόμενου "χτυπήματος".

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν σχεδόν καθημερινά τη δημοσιότητα λίστες υποστήριξης του Γ. Παπανδρέου. Εκεί φιγουράρουν μερικά ηρωϊκά ονόματα: Λ. Βερυβάκης, Ν. Ακριτίδης, Γ. Κατσιφάρας, Σ. Κωστόπουλος. Αντίστοιχες δηλώσεις υποστήριξης του ιδίου υποψηφίου έκαναν οι Α. Λιβάνης, Δ. Τσοβόλας, Γ. Χαραλαμπόπουλος, ενώ δεν μπορεί να αποκλεισθούν στο επόμενο διάστημα δηλώσεις υποστήριξης των κληρονόμων μερικών ιστορικών στελεχών του κινήματος, όπως Μ. Κουτσόγιωργα, Β. Γιαννόπουλου, Μ. Μερκούρη.

Με όλα αυτά αποσαφηνίζεται, ποιόν ακριβώς εννοεί ο Γ. Παπανδρέου όταν -κάνοντας την αυτοκριτική του- παραδέχεται τις ευθύνες του, γιατί δεν πολέμησε τη "φθορά" στο κόμμα. Κάποια στιγμή, ίσως, τον περιγράψει κιόλας.


(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: