6.6.08

Συμπτώσεις

Από το χθεσινό ΒΗΜΑ:

"Στον Μπαράκ Ομπάμα εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι Δημοκρατικοί για την προεδρική αναμέτρηση του Νοεμβρίου. Τι όμως του χάρισε την εσωκομματική υπεροχή; Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο έγκυρος βρετανός δημοσιογράφος Τζάστιν Γουέμπ , διευθυντής του γραφείου Βόρειας Αμερικής του ΒΒC, διακρίνει όχι έναν αλλά δέκα λόγους.

1. Είναι μαύρος. Οπως είπε και η Τζεραλντίν Φεράρο, την επιτυχία του την οφείλει στο χρώμα του. Η φυλετική του ταυτότητα τον κάνει ελκυστικό και οι μαύροι τον στηρίζουν.

2. Δεν είναι εντελώς μαύρος, είναι μιγάς. Γι΄ αυτό οι λευκοί δεν νιώθουν να απειλούνται. Είναι ο πρώτος διαφυλετικός υποψήφιος που δεν απευθύνεται μόνο στους ομοφύλους του.

3. Οι Χίλαρι και Μπιλ Κλίντον δεν τον πήραν από την αρχή στα σοβαρά. Αν τον είχαν νικήσει στην πρώτη αναμέτρηση, στην Αϊόβα, σήμερα θα βρισκόταν έξω από το παιχνίδι.

4. Είναι σοβαρός. Συνέπεσε να είναι σοβαρή και η χρονιά που διανύουμε, καθώς πολλοί Αμερικανοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν στ΄ αλήθεια για την κατάσταση του έθνους τους. Το ελαφρώς δασκαλίστικο φέρσιμό του τους «ήρθε κουτί».

5. Προσφέρει αυτοβοήθεια και αυτοβελτίωση. Ενώ το σχέδιο της Χίλαρι είναι πώς να γίνει καλύτερη η Αμερική, εκείνος δείχνει πώς να να βελτιώσουν τον εαυτό τους οι Αμερικανοί.

6. Υπόσχεται αλλαγές, ακριβώς τη στιγμή που οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι ν΄ αλλάξουν.

7. Είναι 47 ετών. Και χαριτωμένος.

8. Αποτελεί πόλο έλξης για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά στις κακοτοπιές ξεγλιστράει σαν χέλι. Οποιος τα βάζει μαζί του μοιάζει ξενέρωτος- όπως διεπίστωσε πικρά και η Χίλαρι.

9. Ο Μαρκ Γουόρνερ, ο πρώην κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, ο έτερος εκ των υπολογίσιμων εσωκομματικών αντιπάλων της Χίλαρι, δεν κατέβηκε υποψήφιος.

10. Το σενάριο όσων συμβαίνουν τώρα στους Δημοκρατικούς το έγραψε ο Ντέιβιντ Αξελροντ. Ο κ. Αξελροντ ήταν πολιτικός σύμβουλος στο επιτυχημένο σίριαλ «Δυτική πτέρυγα». Αυτός σμίλεψε τον «Ματ Σάντος» (μιγάς πρόεδρος που στο σίριαλ διαδέχεται έναν λευκό). Πρότυπό του ήταν ο κ. Ομπάμα. Τώρα φαίνεται ότι ο κ. Ομπάμα μιμείται τον Σάντος".

Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Πηγή της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: