21.6.08

Μια κότα στρουμπουλή

Την ώρα που σε Ευρώπη και Ελλάδα οι (έστω κατευθυνόμενες;) αποκαλύψεις για την υπόθεση Ζήμενς δίνουν και παίρνουν, στις ΗΠΑ η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή ανακοινώνει λεπτομέρειες και στοιχεία για τη χρηματοδότηση κομμάτων και υποψηφίων λες και πρόκειται για τη πιο μονότονη "ρουτίνα".

Μετά την άρνηση του Ομπάμα να αποδεχθεί κρατική επιχορήγηση το επιτελείο του έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση, πως κατά το Μάϊο 2008 ο αφροαμερικανός υποψήφιος συγκέντρωσε οικονομική υποστήριξη σχεδόν 22 εκ. δολαρίων.

Καθώς Καραμανλής και Παπανδρέου συνωθούνται για να αποδείξουν με δηλώσεις τους, πως επιθυμούν διακαώς να έλθουν "όλα" στο φώς για το κουβάρι της Ζήμενς (σαν να είναι κάτι που δεν εξαρτάται από τους ίδιους) και να ξεκαθαρίσουν οι "σκιές", στην αντίπερα του Ατλαντικού όχθη το κάνουν πράξη, ανακοινώνοντας απλά -χωρίς ταρατατζούμ- λεπτομερή στοιχεία της ιδιωτικής χρηματοδότησης πολιτικών.

Δεν είναι βέβαιο, πως για την εγχώρια τραγελαφική εικόνα ευθύνεται μόνο το θερμό μεσογειακό "ταμπεραμέντο" των ελλήνων υπηρετών της πολιτικής. Μπορεί νάναι κι η κουτοπονηριά που χρόνια τώρα περισσεύει και φιλάρεσκα "επιτρέπει" την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων (από το ίδιο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους) μόνο μέχρι ποσού 15.000 € (άρθ. 8 Ν. 3023/2002), επιφυλάσσοντας και σ' αυτό το νόμο την τύχη του σεντονιού, που πριν από χρόνια όλοι περίμεναν να κρεμασθεί στο μπαλκόνι την επομένη της πρώτης νύχτας του γάμου με εμφανή τα σημάδια αγνότητας της νύφης, αδιαφορώντας αν από το κοτέτσι "απουσίαζε" το πρωί η πιό τροφαντή κότα.

(Πηγή της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: