10.6.08

Μιά άλλη φορά ή άλλη μία φορά;

Από email επισκέπτη:

" ... Το πρωί στην ΕΡΑΣΠΟΡ, καθώς μιλούσαν για το σημερινό αγώνα της εθνικής με τη Σουηδία, είπαν κι αυτή την ιστορία: Ενας εβραίος άκουσε πολλά καλά για ένα χαμάμ κι αποφάσισε να το επισκεφθεί και να δοκιμάσει τις υπηρεσίες του. Μπαίνοντας περίμενε αρκετή ώρα στην ουρά, μέχρις ότου να τελειώσουν οι τεμενάδες κι οι χαιρετούρες που έκαναν οι ρεσεψιονίστες σε μια παρέα 3-4 πελατών.

Ζήτησε να κάνει δοκιμάσει το μεγάλο χαμάμ, αλλά ήταν πιασμένο από την παρέα που είχε συναντήσει στην είσοδο. Ετσι, αναγκάσθηκε να μπεί στο μικρό. Ακουγε από δίπλα γέλια και φωνές, ποτήρια να τσουγκρίζουν και ρωτώντας πληροφορήθηκε, ότι η διεύθυνση είχε στείλει σαμπάνιες και φρούτα στη γνωστή παρέα μιας και ήταν καλοί πελάτες.

Ετοιμαζόταν να φύγει, όταν τα ίδια με την είσοδο συνέβησαν και στην έξοδο. Υστερα από κάμποση ώρα κατάφερε να φθάσει στο ταμείο όππυ πληροφορήθηκε, ότι ο λογαριασμός ήταν 1 λίρα. Εβγαλε ένα χαρτονόμισμα των 10 λιρών, το άφησε στον ταμία κι αφού τον ευχαρίστησε αποχώρησε. Οσοι είδαν το συμβάν έμειναν έκπληκτοι.

Μετά από μερικές ημέρες ο εβραίος επισκέφθηκε ξανά το χαμάμ. Αυτή τη φορά τόσο η υποδοχή όσο και η περιποίηση ήταν παρόμοια αν όχι καλύτερη απ' αυτή που είχε η παρέα της προηγούμενης φοράς. Φεύγοντας έβγαλε μια λίρα και την άφησε στον ταμία.

Ο θυρωρός ξαφνιάσθηκε και καθώς περίμενε ο εβραίος την άμαξα να το πάρει τον ρώτησε: "Συγνώμη αφέντη μου, αλλά την προηγούμενη φορά άφησε 10 λίρες και τώρα μόνο 1, γιατί;".

"Οι 10 λίρες ήταν για τη σημερινή περιποίηση και η 1 για την προηγούμενη", απάντησε ο εβραίος, ανέβηκε στην άμαξα και χάθηκε στο σούρουπο".

Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Πηγή της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: