5.11.08

11/4

Ημέρα νίκης η χθεσινή, όχι μόνο για τον Ομπάμα και τον Παναθηναϊκό αλλά και το πνεύμα συμφιλίωσης στη ΝΔ. Η Ντ. Μπακογιάννη βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι (του καφενείου της Βουλής) με τον Α. Σαμαρά.

Xαμόγελα συνόδευσαν τη συνάντηση κι όλα δείχνουν πως γυρίζουν νέα σελίδα στη σχέση τους, χωρίς πάντως ο πρώην υπεξ νάχει αναγνωρίσει -έστω κάποια μικρά- λάθη τόσο στη δημιουργία της Πολιτικής Ανοιξης (θέμα που κυρίως αφορά τον Καραμανλή) όσο και το χειρισμό του μακεδονικού, που η νυν υπεξ χειρίζεται, 15 και πλέον χρόνια μετά, ως σταθερή εκκρεμότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

(Πηγή της εικόνας)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Μακεδονικό, κληρονομιά του Σαμαρά που για χάρη της θα άξιζε να αποκλεισθεί μόνιμα από την πολιτική σκηνη, αλλά και συνυπευθυνότητα του Εβερτ και, κυρίως, του Ανδρέα Παπανδρέου που έδειξε τότε με τον πιό ευγλαή τρόπο ότι μπροστά στο κομματικό όφελος τύφλα να έχουν οι απλές λογικές και τα εθνικά (whatever) συμφέροντα και οι μακρόπνοες πολιτικές.. Ηταν αντιπολίτευση βλέπεις και θεώρησε ότι μπορεί να αρπαχτεί και από αυτό για να ξαναγίνει κυβέρνηση -για λίγο, έστω, πριν μας αφήσει χρόνους. Την τότε ανοησία φοράμε τώρα ακόμα, και για πολύ..