11.11.08

The party is here

Kάθε μέρα που περνάει από την 4.11 επιβεβαιώνεται η ζηλευτή οργάνωση στο επιτελείο του νεοεκλεγέντος Ομπάμα, που συνεχίζει να λειτουργεί σαν να "αργούν" ακόμη οι εκλογές. Δυσκολεύεται κανείς (ιδίως παίρνοντας παράδειγμα το ράθυμο βηματισμό της ελληνικής πολιτικής σκηνής) να δεχθεί, ότι -όπως όλα δείχνουν- είναι στις βασικές γραμμές έτοιμο το πρόγραμμα των 100 ημερών, μερικά σημεία από τα οποία δίνονται σταδιακά στη δημοσιότητα, διοχετεύοντας οξυγόνο στο καταπονημένο αναπνευστικό σύστημα μεγάλου (όπως αποδείχθηκε) μέρους των αμερικανών.

Η αλλαγή που επαγγέλθηκε ο Ομπάμα φαίνεται πως αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, αν πιστέψει κανείς τον Τζον Ποντέστα, υπεύθυνο για την μεταβατική περίοδο μέχρι την 20ή Ιανουαρίου, οπότε αποχωρεί ο Μπους. Ηδη περί τα 200 άκρως συντηρητικά έως ανόητα διατάγματα της περιόδου Μπούς λέγεται, πως σύντομα θα ανακληθούν.

Ανάμεσα σε αυτά, εντύπωση προκαλεί το διάταγμα που επιβάλει, ότι "...οι διεθνείς οργανώσεις οικογενειακής πολιτικής οι οποίες λαμβάνουν χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να ενημερώνουν τις γυναίκες για τη δυνατότητα έκτρωσης, ακόμα και αν η επέμβαση είναι νόμιμη στις χώρες τους...".

Είναι άγνωστο πόσα (και πότε) θα καταφέρει να κάνει ο Ομπάμα όταν αναλάβει. Ωστόσο η περίοδος αυτή φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για να καταλάβει κανείς πόσα πολλά πρόλαβε κι έκανε ο προκάτοχός του σύροντας τη χώρα του προς την πλευρά εκείνων των κρατών όπου οι ακραίες, αντιεπιστημονικές και ψευτοηθικολογικές απόψεις της ηγεσίας τους κάνουν "πάρτι".


(Πηγή της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: