27.11.08

Πού βαδίζουμε κύριοι;

Η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ιντερ έδωσε (μια "καλή" είναι η αλήθεια) αφορμή σε αρκετά φύλλα και δημοσιογράφους να απευθυνθούν στο "πράσινο" κοινό και χρησιμοποιώντας υπερβολές να ζητήσουν τελικά την προτίμησή του (δηλ. την αγορά της εφημερίδας).

Από το "(ο Πάο) ταπείνωσε το Μουρίνιο" έως το "σήκωσέ το" ο αθλητικός τύπος διαγκωνίζεται στα πρότυπα της κολακείας και του λαϊκισμού που οι περισσότερες πολιτικές εφημερίδες έχουν αναγάγει σε σταθερή αξία για τις πωλήσεις τους.

Στη λογική αυτή δεν έχει τόση σημασία, αν οι πράσινοι "ταπεινώθηκαν" πριν λίγες εβδομάδες από τον Εργοτέλη ή αν η Ομόνοια "ισοπέδωσε" την Ανόρθωση, που με τη σειρά της είχε "ταπεινώσει" τον Ολυμπιακό, την Ιντερ, τη Βέρντερ και τον Παναθηναϊκό και ούτω καθεξής.

Το μυστικό μοιάζει να βρίσκεται στην παλιά επιτυχία του Κηλαϊδόνη κατά την οποία μετά από πολλά "... έφαγε η Μαρούλα το Μανώλη από τη Ρούλα που του άρεσε κι η Μίνα που του γνώρισε η Γωγώ που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με την Μάρη και που ίσως να την πήδηξα και 'γω...".




Δεν υπάρχουν σχόλια: