7.1.08

Εξ αδιαιρέτου

Εφθασε, επιτέλους, ο Φερνάντο Μπελούτσι στην Ελλάδα. Είκοσι φίλοι του Ολυμπιακού τον περίμεναν στο Ελ. Βενιζέλος κι ανάβοντας κόκκινα καπνογόνα ανέλαβαν να τον καλωσορίσουν και να τον μυήσουν στο φίλαθλο πνεύμα και κλίμα της εγχώριας Σούπερ Λίγκας.

Η άφιξη χαιρετίσθηκε αναλόγως από αθλητικούς συντάκτες, οι οποίοι δεν είχαν έως τώρα την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του. Το νέο ίνδαλμα της πειραιώτικης ομάδας είχε, ωστόσο, προλάβει κατά την αναχώρησή του από το Μπουένος Αϊρες να κάνει δηλώσεις σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους και να κάνει σαφές, πως έχει ενημερωθεί για τις συναντήσεις των αιωνίων αντιπάλων και περιμένει με αγωνία να αγωνισθεί (στο επικείμενο ντέρμπι).

Αυτό ουδόλως παραξενεύει τους φίλους της νέας του ομάδας οι οποίοι, ασφαλώς, θα περιμένουν να αγωνισθεί, μολονότι έως χθες ζούσε κι έπαιζε σε μια χώρα, που έχει καλοκαίρι (με θερμοκρασία 30 κι άνω βαθμών Κελσίου) κι οι παίκτες εκεί παίζουν την περίοδο αυτή με κοντομάνικα. Θα περιμένουν να αγωνισθεί παρά την κόπωση από το πολύωρο ταξίδι, την έλλειψη προπόνησης για τόσες μέρες, αλλά και το ότι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του θα του είναι εντελώς άγνωστοι.

Αναμένεται, άμα τη ολοκληρώσει της μεταγραφής, πως η διοίκηση και το προπονητικό τήμ των πρωταθλητών δεν θα διαψεύσουν ρητά τις προσδοκίες του φίλαθλου κόσμου της. Ο λόγος είναι απλός: 6,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του παίκτη για 4,5 χρόνια (έως το καλοκαίρι του 2012) με ετήσιες αποδοχές 1 εκατ. ευρώ κάνουν συνολικά 11 εκατ. ευρώ. Αρα 6.700 ευρώ περίπου την ημέρα.

Παίρνοντας τόσα λεφτά ο καθένας θα δικαιούνταν να λέει ό,τι θέλει. Πόσο, μάλλον, όταν είναι αυτός που τα πληρώνει.

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά, οι οπαδοί της ομάδας όμως γιατί τα αγοράζουν;