29.1.08

Εξι εικόνες και δύο απορίες

Στη διασταύρωση Β. Σοφίας και Κόκκαλη, σχεδόν κάθε πρωί, έχει τροχονόμο. Είτε με ήλιο είτε με βροχή. Εκείνη την ώρα μεγαλύτερη κίνηση έχει στην άνοδο. Δικαιολογημένα λοιπόν δίνεται προτεραιότητα σέ όσους κινούνται στη λεωφόρο εις βάρος αυτών της Κόκκαλη. Οκτώ στις δέκα φορές ο τροχονόμος δίνει σήμα να σταματήσουν όσοι ανηφορίζουν τη Βασ. Σοφίας, όταν ο ίδιος έχει φροντίσει/αφήσει να κλείσει τελείως η διασταύρωση. Ετσι εγκλωβίζονται όσοι κατεβαίνουν την Κόκκαλη.

Φίλος μου διηγόταν, πώς έχασε 2 ώρες ενός πρωϊνού εργάσιμης ημέρας περιμένοντας να βάλει πετρέλαιο στο σπίτι του. Περίμενε κουστουμαρισμένος από τις 8:30 το βυτίο, που τελικά ήρθε στις 9:30, αλλά ήταν έτοιμο να φύγει άπρακτο καθώς ένα κακοπαρκαρισμένο ΙΧ το εμπόδιζε να στρίψει στο δρόμο. Με τα πολλά το αυτοκίνητο έστριψε, σταμάτησε έξω από το σπίτι, κατέβηκε ο οδηγός του και του είπε: "φίλε, δώσε μου σε παρακαλώ ένα χεράκι, γιατί δεν μου δίνουν βοηθό τις τελευταίες μέρες". Αφού τελείωσε ο ανεφοδιασμός, μάζεψαν τα πράγματα κι ο οδηγός πήρε ένα πολύ καλό φιλοδώρημα συνέχισε απτόητος: "μπορείς να με βγάλεις σε παρακαλώ από εδώ; θέλω να πάω προς Γλυφάδα...". Λεπτομέρεια: το πετρέλαιο ήταν οικολογικό, 2 φορές σχεδόν πιό ακριβό, δηλαδή, από το απλό. Και η εταιρεία πολύ γνωστή. Ηταν 11 περίπου όταν ο άνθρωπος ξεκίνησε για τη δουλειά του.

Αρχίζει χθές το πρωί η ραδιοφωνική εκπομπή γνωστού αστέρα. Κάποια στιγμή καλεί τους ακροατές να στείλουν sms στο τάδε νούμερο για να κερδίσουν ένα τραπέζι για 4 στο κέντρο που τραγουδούν ο Ρέμος με τη Μαρινέλα και βάζει μουσική... Μετά από λίγα δευτερόλεπτα διακόπτει αμήχανος: "μήπως δεν είναι και πολύ σωστό να παίξουμε σήμερα που πέθανε ο αρχιεσπίσκοπος; Ας τ' αφήσουμε καλύτερα".

Η χθεσινή επίσκεψη του Μπιλ Γκέϊτς στην Αθήνα φέρνει τον πρωθυπουργό στις 08:00 στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθούν, πράγμα που προαναγγέλεται θριαβευτικά, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουν τη συνεργασία ελληνικού δημοσίου με τη Microsoft.

Ο πρωθυπουργός ξεναγείται, μάλλον βαριεστημένος, χθές στο κέντρο καινοτομίας της Microsoft κι ένας νεαρός του δείχνει διάφορες συσκευές, εξηγώντας τη λειτουργία τους. Το βλέμμα του αστράφτει όταν φθάνουν σε ένα βραχιόλι που μπορούν να φοράνε μικρά παιδιά και να μεταδίδει μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στους γονείς ενδείξεις για τη διάθεση και το στρές που τυχόν έχουν τα μικρά. Το ενδιαφέρον του πατέρα φαίνεται και κάνει τη διαφορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Λίγο μετά ο
Γκέϊτς ολοκληρώνει την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής κι ακολουθούν ερωτήσεις: "τί πρέπει να κάνει η χώρα μας για να έχει ανάπτυξη;". Ελα ντε;

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ήρθε ο Bill Gates στην Ελλάδα ήταν απλώς part of the job για να κλείσει η (χρηματικά ασήμαντη) για την MS συμφωνία με το Δημόσιο για να προωθηθούν χαλαρά συνδεδεμένα μεταξύ τους συστήματα αμφίβολης αξίας.

Easy money για τη Microsoft.

Άλλωστε τεχνολογικά η χώρα θεωρείται τόσο πίσω, που σε σκόρπια άρθρα που εμφανίστηκαν στα έγκριτα DataBased Advisor και Wired υποστηρίζεται ότι στην Ελλάδα μπορεί τόσο εύκολα να πουληθεί πεθαμένο λογισμικό (dead code), όσο στην κεντρική Αφρική ληγμένα φάρμακα (και τηρουμένων των αναλογιών να επέλθουν τα ίδια αποτελέσματα).

Και μη διανοηθεί κανείς να υποστηρίξει ότι τα συστήματα αυτά έρχονται στην Ελλάδα για beta testing, γιατί αυτό θέλει κότσια, γνώσεις, λιώσιμο παντελονιών πάνω στο software και συλλογική δουλειά για να πετύχει. Νομίζετε ότι ο συνδυασμός αυτών των συνιστωσών υπάρχει στη χώρα? (Θα σας βοηθήσω: το "ναι" και τα προς αυτό νοηματικώς συναφή είναι λάθος απάντηση)