13.1.08

Κακές γλώσσες

Παρά τη χθεσινή άνετη νίκη της ΑΕΚ επί της Βέροιας (5-1) έχει παρέλθει προ πολλού ο χρόνος, που ο προπονητής της βρισκόταν στο "απυρόβλητο". Οι δύο απανωτές ήττες (σε Τρίπολη για το πρωτάθλημα και Ξάνθη για το κύπελο, από όπου αποκλείσθηκε) "ανέβασαν το θερμόμετρο" και συμπαρέσυραν στη μουρμούρα και το Ντέμη Νικολαϊδη, επιλογή του οποίου είναι ο Φερέρ.

Οπως κάθε άνθρωπος ο ισπανός τεχνικός έχει τα καλά του και τα κακά του, καθένα από τα οποία συνήθως "ανακαλύπτονται" κι "ανασύρονται" (από εκεί που είναι "θαμένα") ανάλογα με τα αποτελέσματα της ομάδας (το ίδιο λίγο πολύ συμβαίνει με όλους τους προπονητές, όλων των ελληνικών ομάδων και όλων των κατηγοριών). Κανονικά θάπρεπε να μετρά κι η αγωνιστική απόδοσή της, αλλά οι αεκτζήδες (όπως κι όλοι οι οπαδοί, ανεξαρτήτως ομάδας) φαίνεται να αρκούνται στους τρεις βαθμούς της νίκης ακόμα κι αν το "καμάρι" τους είναι ανύπαρκτο στο γήπεδο ή παίζει κακό ποδόσφαιρο.

Ετσι δημιουργείται πρόσφορο έδαφος και "πρόθυμα" αυτιά για διάφορες υπερβολές που ακούγονται συχνά στο ράδιο και την τηλεόραση ή γράφονται στις εφημερίδες. Λόγου χάριν χθές το μεσημέρι λεγόταν σε αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή, πως για την ΑΕΚ δεν υπήρχε στο χθεσινό ... ντέρμπι με τη Βέροια παρά μόνο ένα αποτέλεσμα: η νίκη.

Η έλλειψη μέτρου είναι βέβαια πρωτεύον χαρακτηριστικό των ΜΜΕ, αθλητικών τε και μη. Μερικές φορές, όμως, την ξεπερνάει και μάλιστα κατά πολύ η αμετροέπεια των ίδιων των πρωταγωνιστών του αθλήματος. Στις 25 Αυγούστου 2007 (πριν από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος) έγραφε ο τύπος τις δηλώσεις του Λορέντσο Φερέρ για τον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του με τη Βέροια: "... Είναι μεγίστης σημασίας. Παρ΄ όλο που αυτό μπορεί να σας φανεί υπερβολικό, για εμάς το ματς στη Βέροια είναι σαν τελικός...".

Οταν κανείς αρχίζει τη χρονιά με αυτόν το τρόπο, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε "δουλεύει" τους πάντες, είτε κάτι ξέρει. Μήπως, ότι αυτός θα ήταν κι ο μοναδικός, όπως λένε οι κακές γλώσσες, τελικός που θα έπαιζε η ομάδα του αυτή τη χρονιά;

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: