11.1.08

Το ιδεώδες του Μοράβια κι ο Τζίγγερ

Ο Τζίγγερ έκανε σε μια (εθιμοτυπική κι άσχετη με την αγωνιστική απόδοση ή/και τις επιτυχίες) γιορτή της ομάδας του, κάποιες κατακριτέες κι αναντίστοιχες προς την ως τώρα πορεία του δηλώσεις. Με δεδομένη τη διπλή αναμέτρηση κόκκινων και πράσινων (Κυριακή και Τετάρτη) στο Καραϊσκάκη ήταν, ασφαλώς, αναμενόμενο οι δηλώσεις αυτές να προβληθούν έντονα από τα αθλητικά ΜΜΕ και να δώσουν λαβή για πλείστες ερμηνείες. Αλλοι (αρμοδιότεροι) έχουν βαλθεί να "εξιχνιάσουν" το πώς και το γιατί οδηγήθηκε ο μέχρι πρό τινος "κλειστός" και "αγοραφοβικός" (κατά κάποια ΜΜΕ) Βαρδινογιάννης στο σημείο να τις κάνει. Ισως το καταφέρουν, ίσως και όχι.

Υπάρχουν κι αυτοί που σημειώνουν με "συμψηφιστική" διάθεση πως ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει στο παρελθόν και παράγοντες άλλων ομάδων (Τροχανάς, Σαλιαρέλης, Μπατατούδης, Κόκκαλης κ.α). Αυτό, εκτός από το ότι αναδεικνύει ανάγλυφα αλλά και διαχρονικά το πλαίσιο του ελληνικού προωταθλήματος και το επίπεδο των παραγόντων του, ουδεμία άλλη αξία μπορεί να έχει.

Ο ντόρος που προκλήθηκε από τις ατυχέστατες δηλώσεις και οι επικείμενες διπλές αναμετρήσεις των 2 ομάδων ενεργοποίησαν τα ... ανακλαστικά του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών που διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Ετσι ο πρόεδρος ΔΣ της Σούπερ Λίγκας θα κληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, που κι ένα δίχρονο παιδί θα θεωρούσε βέβαιη, ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟ επιχείρησε με νέες δηλώσεις του κάτι να κάνει, άγνωστο όμως τί. Μεταξύ άλλων, είπε: "Ο,τι και να ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, ειπώθηκε σε πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον με παίκτες, συνεργάτες, φίλους".

Αυτό, που προφανώς του συνέστησαν οι δικηγόροι του κι έσπευσε κακήν κακώς να το υιοθετήσει, απέχει κάμποσο από αυτό που ανέφερε ο Αλμπέρτο Μοράβια: "Mοιάζει με ρολόϊ, που αντί για μεταλλικό κουτί, έχει γυάλινο, ώστε να επιτρέπει στον καθένα να βλέπει τον μηχανισμό του όταν λειτουργεί. Να, λοιπόν, ποιό είναι το ιδεώδες μου".

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ φίλων θα μπορούσε να κάνει τέτοιες δηλώσεις στο σπίτι του κ όχι σε μια αίθουσα γεματή κόσμο κ με ένα μικρόφωνο μπροστά του.Κ μετά προσπαθεί να πατάξει τη βία κ το φανατισμό στα γήπεδα!!