12.1.08

Είναι η δουλειά ντροπή;

Από το χθεσινό BHMA:

"Λέγεται ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Τόνι και η Σερί Μπλερ τράβηξαν κλήρο για τις καριέρες τους. Στον εικονιζόμενο Τόνι «έπεσε» η ενασχόληση με την πολιτική. Η Σερί θα ασκούσε τη δικηγορία για βιοποριστικούς λόγους της πολυμελούς- όπως θα εξελισσόταν- οικογένειας. Και οι δύο πέτυχαν απόλυτα τους στόχους τους. Με τη διαφορά ότι η μεγαλοδικηγόρος Σερί κέρδισε την τελευταία 25ετία πολύ περισσότερα χρήματα από όσα ο (επί μία ολόκληρη δεκαετία) πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας. Τώρα, όμως, ο Τόνι Μπλερ έχει την ευκαιρία να «ρεφάρει»: ο ηλικίας μόλις 55 ετών συνταξιούχος πολιτικός προσελήφθη στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα JΡ Μorgan Chase ως μερικώς απασχολούμενος, αλλά με αποδοχές που υπολογίζεται ότι θα ανέρχονται σε 1 εκατ. δολάρια ετησίως! Και για όσους ανησύχησαν αναφορικά με την ειρηνευτική αποστολή που έχει αναλάβει στη Μέση Ανατολή, εκπρόσωπος του Μπλερ στο Ισραήλ δήλωσε ότι αυτή θα συνεχιστεί κανονικά...".

Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

Υ.Γ: Μπορεί κανείς να φαντασθεί τί θα γινόταν εδώ, εάν π.χ. ο Κ. Σημίτης έπιανε δουλειά σε μια τράπεζα;

(Η φωτογραφία έχει ληφθεί από εδώ)

2 σχόλια:

kakaskimos είπε...

Γιατι πετάτε λάσπη σε αυτόν τον λαμπρό πολιτικό, καταλογίζοντάς του ότι δεν έχει ήδη εργασθεί σκληρά για λογαριασμό των τραπεζών?

Μονά - Ζυγά είπε...

Αναφέρεσθε μάλλον στην πολιτική, που ο πολιτικός του παραδείγματος ακολούθησε και κατά τις απόψεις πολλών εξυπηρετούσε τις τράπεζες. Το ερώτημά μου αφορούσε στην αντίδραση του κόσμου στο ενδεχόμενο μιας επίσημης, απευθείας και διαφανούς σχέσης εργασίας. Οπως αυτή που ανακοινώθηκε για το Μπλέρ.