10.1.08

Το πλευρό του Αδάμ

Υπάρχει μια ταινία του Τζόρτζ Κιούκορ, στην οποία ο Σπένσερ Τρέϊσι εκστομίζει προς την Κάθριν Χέρμπορν μια (ανδρική) φράση για τα γυναικεία δάκρυα(*) που έχει μείνει "ιστορική". Το θυμήθηκε η Μ. Ντάουντ στο χθεσινό άρθρο της στους Τάϊμς της Ν. Υόρκης, καθώς επιχειρούσε να εξηγήσει το ρόλο που έπαιξαν τα δάκρυα της Χίλαρι Κλίντον(**) στις προχθεσινές προκριματικές εκλογές στο Νιού Χαμσάϊρ.

Πολλά μπορούν, ασφαλώς, να ειπωθούν επ' αυτού κι ήδη λέγονται. Οπως όλα δείχνουν, μάλιστα, έτσι θα συνεχίσει το πράγμα. Κι εδώ είναι μια σοβαρή διαφορά μεταξύ των υποψηφίων του ρεπουμπλικανικού και του δημοκρατικού κόμματος. Είτε ηθελημένα, είτε αθέλητα η τριάδα των δημοκρατικών υποψηφίων Εντουαρντς, Κλίντον και Ομπάμα φαίνεται νάχει (μέχρι στιγμής) σοβαρό προβάδισμα στο ενδιαφέρον των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης, χωρίς να είναι δυνατό να ειπωθεί αν αυτό είναι "καλό ή κακό" για το δημοκρατικό κόμμα κι όποιον λάβει το χρίσμα.

Ασφαλώς ο δρόμος είναι μακρύς και πολλά μπορούν να συμβούν στην πορεία προς τα συνέδρια. Αλλωστε ως τώρα δεν έχουν γίνει και λίγα: ένας πρώην παπάς πήρε πρωτιά στην Αϊόβα, δύο "ξεγραμμένοι" κατά τις δημοσκοπήσεις ανέτρεψαν κάθε προγνωστικό κι έπεται συνέχεια επί της οθόνης...

(*) Το ίδιο "όπλο", πάντως, χρησιμοποιεί στην ταινία κι ο ίδιος.
(**) Δεν συμμερίζομαι την "πολιτικώς ορθή" τάση να αναφέρεται η Χίλαρι με 2 επίθετα, τη στιγμή που η ίδια έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί αυτό του συζύγου της.

(Η εικόνα έχει ληφθεί από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: