29.7.08

15 λεπτά

Από τα χθεσινά ΝΕΑ:

"Ο ΜΠΑΡΑΚ Ομπάμα και ο ηγέτης των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον συζητούσαν χωρίς να ξέρουν ότι ένα μικρόφωνο του δικτύου ΑΒC ήταν ανοιχτό. Έτσι, πήραμε μια γεύση για το πώς πραγματικά αισθάνονται οι πολιτικοί που ζουν διαρκώς υπό πίεση.
Κάμερον: «Θα πρέπει να πας για μπάνια. Χρειάζεσαι διακοπές. Πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό». Ομπάμα: «Χρειάζεται να ανανεώνεσαι».
Κάμερον: «Κάνεις ποτέ διάλειμμα;». Ομπάμα: «Όχι. Θα πάρω άδεια μια εβδομάδα τον Αύγουστο. Αλλά συμφωνώ μαζί σου. Κάποιος που δούλευε στον Λευκό Οίκο- όχι ο Κλίντον, αλλά κάποιος που βρισκόταν κοντά του- είπε ότι εάν επιτύχουμε, το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται να κάνω είναι να έχω κατά τη διάρκεια της ημέρας κάποιο σημαντικό κομμάτι χρόνου για να σκέφτομαι και μόνο. Και το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι αυτοί είναι να αισθάνονται ότι πρέπει να...».
Κάμερον: «Να σου γεμίζουν την ημέρα με ραντεβού».
Ομπάμα: «Ακριβώς. Κάθε 15 λεπτά...».
Κάμερον: «Το αποκαλούμε “αίθουσα αναμονής του οδοντιατρείου”. Πρέπει να το καταργήσεις αυτό».
Ομπάμα: «Κάπως έτσι αρχίζεις να κάνεις λάθη ή να χάνεις τη γενική εικόνα. Ή χάνεις την αίσθηση...».
Κάμερον: «Χάνεις το ένστικτο. Και αυτό ακριβώς είναι η πολιτική. Ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνεις αποφάσεις».
Ομπάμα: «Ακριβώς αυτό. Και η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουν 10 φορές περισσότερα για συγκεκριμένα θέματα απ΄ ό,τι εμείς. Αν προσπαθήσουμε να λύσουμε τα πάντα, ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες, καταλήγεις να είσαι ερασιτέχνης. Χρειάζεται να έχεις αρκετή γνώση ώστε να παίρνεις τις πιο σωστές αποφάσεις μεταξύ των επιλογών που σου παρουσιάζονται»".

Για την αντιγραφή
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ

(Πηγή της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: