15.7.08

Κυρίων συνήθειες

Οπως έλεγε ένας καλός φίλος, δεν θα φορούσε πουκάμισο με τα αρχικά του κεντημένα για ένα και μόνο λόγο: δείχνει ανθρώπους που ξεχνούν εύκολα ποιοί είναι. Πρόκειται, ασφαλώς, για ευφυολόγημα που άλλοι καταλαβαίνουν κι άλλοι όχι. Ωστόσο περικλείει και αλήθεια.

Θυμάμαι κάποια ελληνική ταινία (ίσως με το Λογοθετίδη), που ο στενός φίλος του ήρωα τον ρωτούσε για την ποιότητα των πουκαμίσων του κι αυτός απαντούσε με στόμφο: δεν αγοράζω, μόνο ράβω πουκάμισα από φίνα ποπλίνα. Εδώ, ακριβώς, λένε όσοι γνωρίζουν, πως κρύβεται το μυστικό με τα αρχικά. "Φιλοτεχνούνται" με εμφανή κλωστή για να διακρίνουν τον κύριό τους από τους λοιπούς που τον τριγυρίζουν και να αναδεικνύουν τη "στόφα" και την ξεχωριστή αισθητική του.

Τέλος πάντων, εμμονές και γούστα είναι αυτά και περί ορέξεως ... Δεν ήξερα, μάλιστα, αν εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται τα αρχικά μέχρι που πρόσεξα τη μπλούζα που φορούσε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Γ. Δώνης στην πρώτη προπόνηση της ομάδας και φωτογραφήθηκε κιόλας: βυσσινί φόντο, με πορτοκαλί μπορντούρα στο λαιμό κι ένα ίδιο πούμα να εφορμά, ένα σήμα (στην πλευρά της καρδιάς) της νέας ομάδας του και δύο κίτρινου χρώματος κεφαλαία γράμματα Γ Δ, χωρίς τελεία να τα χωρίζει. Μάλλον το όνομά του συμβόλιζαν.

Αν πράγματι είναι έτσι, είχε άραγε και στη Λάρισα την ίδια συνήθεια;

(Πηγή της εικόνας)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ρούχα κ αξεσουάρ που κάποιοι τα φοράνε κ κάποιοι άλλοι απλά τα κουβαλάνε.Ο καθένας μας μπορεί να διαλέξει την κατηγορία στην οποία ανήκει