18.7.08

Ειδήσεις "κάπως"


Ανάμεσα στα πολλά "τρελά" που κυκλοφορούν για τον Μπαράκ Ομπάμα είναι κι ένα που προξενεί έκπληξη η εκφορά του και μόνο. Υποστηρίζεται, λέει, από τη ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν. Κι αν αυτό είναι τόσο προφανώς παράδοξο, ώστε να αντιδρά η κοινή λογική πολλών (αλλά όχι ΟΛΩΝ) υπάρχουν κι άλλοι μύθοι που στο μυαλό ευφάνταστων τηλεθεατών μοιάζουν σχεδόν βεβαιότητα, όπως ότι έχει κατά τον ευαγγελιστή Ιωάννη τα χαρακτηριστικά του αντίχριστου.

Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι σχεδόν του καπνίσει, όντας βέβαιος πως κάποιοι όχι μόνο θα το πιστέψουν αλλά και θα το διαδώσουν με θέρμη. Τέτοιες "βρώμες" βγαίνουν καθημερινά από διαφόρους "ιδεολόγους" και ανίδεους Ρομπέν της ενημέρωσης και καταναλώνονται συχνά αυθημερόν από αφελείς και κουτοπόνηρους, διψασμένους για ειδήσεις "κάπως".

Ισως μέρος της "δύναμης" όλης αυτής της ανοησίας να βρίσκεται εκεί που ανέφερε στο τελευταίο ΕΨΙΛΟΝ κάποιος Σέϊνα Αλεξάντερ (που τυχαίνει να μη γνωρίζουμε): "Το να προσπαθείς να καταπνίξεις μια φήμη είναι σαν να προσπαθείς να ξε-χτυπήσεις ένα κουδούνι". Ωστόσο κι ανθρώπινη ευπιστία σπάει ώρες ώρες τα "βούμετρα".

(Πηγή της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: