Το ταξίδι Ομπάμα μέχρι στιγμής δεν τούχει στοιχίσει πόντους, αντιθέτως μάλλον του προσέθεσε αφού κι πρωθυπουργός του Ιράκ φέρεται να συμφωνεί με τις απόψεις του. Αυτό δυσκολεύει τον ρεμπουπλικάνο υποψήφιο, που αισθάνεται την ανάγκη να υπογραμμίζει σχεδόν καθημερινά την πλούσια στρατιωτική "εμπειρία" του, λες και πρόκειται να εκλέξουν στρατηγό. Ωστόσο είναι φανερό, πως όλο και δυσκολεύεται να ακολουθήσει ο Τζων Μακέϊν το βηματισμό του αντιπάλου του.
Τελευταίο "χτύπημα" για το Μακέϊν η άρνηση των Τάϊμς της Νέας Υόρκης να δημοσιεύσουν στο τμήμα επιστολών της εφημερίδας τις απόψεις του για το Ιράκ και τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται εκεί. Αξίζει κανείς να ακούσει το λόγο αυτής της άρνησης, όπως τον μετέφερε δημόσια ο επικεφαλής του σχετικού τμήματος της εφημερίδας Ντέϊβιντ Σίπλεϊ: το άρθρο Μακέϊν χρειάζεται να αναδιατυπωθεί και να γίνει πιό συγκεκριμένο όσον αφορά τις ενέργειες που πρέπει κατά τον ρεμπουπλικάνο γερουσιαστή να γίνουν για να κερδίσουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ.
Φαντάζεσθε τί θα είχε συμβεί στην Ελλάδα, αν μια εφημερίδα τηρούσε ανάλογη στάση έναντι κάποιου από τους αρχηγούς των δύο "μεγάλων" κομμάτων; Θάπαιρναν φωτιά τα τηλεοπτικά παράθυρα και οι καταγγελίες περί "νταβατζήδων" και παραβίασης της "αυτονομίας" της πολιτικής θα ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ρουσσόπουλος και Παπακωνσταντίνου, Ραγκούσης και Ζαγορίτης χέρι χέρι θα αντιδρούσαν στα "αντιδημοκρατικά σενάρια που απεργάζονται διάφορα ύποπτα κέντρα", όπως κάνουν και με τις δημοσκοπήσεις.
Αλλά ας είναι ήσυχοι. Κάτι τέτοιο, προς το παρόν, δεν φαίνεται πιθανό να γίνει στο άμεσο μέλλον από τον ελληνικό Τύπο, που διαγκωνίζεται περισσότερο να εντοπίσει τις καλύτερες προσφορές προς τους αναγνώστες του, παρά να αξιώσει σαφέστερες τοποθετήσεις από τους πολιτικούς.
(Πηγή της εικόνας)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου