6.7.08

Α' πληθυντικός

H "ταύτιση" με τις εθνικές ομάδες -όσο τα πράγματα πηγαίνουν καλά- φαίνεται να είναι αγαπημένο μοτίβο αρκετών αθλητικογράφων. Σε χθεσινή αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή δύο "μπασκετικοί" συντάκτες μιλούσαν (ακατάπαυστα) για τον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας της εθνικής μπάσκετ με την ομάδα της Σλοβενίας.

Αυτός που είχε παρακολουθήσει το ματς και είχε το "ρεπορτάζ" ενημέρωνε το συνάδελφό του και δια των ερτζιανών του ακροατές: "... Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραΜΕ να φέρουΜΕ τη μπάλα στη ρακέτα των σλοβένων... δεν έβγαιναν τα συστήματά ΜΑΣ όσο θα ήθελε ο προπονητής ΜΑΣ... οι σλοβένοι ΜΑΣ έκαναν τη ζωή δύσκολη... Στο 3ο δεκάλεπτο η ομάδα ΜΑΣ όμως ήταν αγνώριστη... ΒγάλαΜΕ γρήγορα και σωστά τη μπάλα από την περιοχή ΜΑΣ και είχαΜΕ καλό transition game, που αποδιοργάνωσε τους αντιπάλους ΜΑΣ... ΞεδιπλώσαΜΕ όλο το ταλέντο ΜΑΣ και δείξαΜΕ ποιός είναι το αφεντικό απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα... Στην τελευταία περίοδο κάναΜΕ σχεδόν ό,τι θέλαΜΕ ... ΣιγήσαΜΕ (!) μάλιστα την περιφέρεια των σλοβένων...".

Και ο "οικοδεσπότης", όμως, δεν πήγαινε πίσω: "... Να δούΜΕ πως θα πάΜΕ φέτος που έχουΜΕ αλλαγές στην ομάδα ... ΜΑΣ λείπουν 4 παίκτες, ωστόσο γύρισαν 2... Η Σλοβενία είναι ο κακός ΜΑΣ δαίμονας... ΜΑΣ έλειψε ο Αντώνης (Φώτσης) πέρσι..."

Βρε τί πάθαΜΕ.

(Πηγή της φωτογραφίας του έργου "La familia" της Tarsila do Amaral)

Δεν υπάρχουν σχόλια: