8.8.08

Πίνακας με ιστορία


Ισως να οφείλεται στη λόγω Αυγούστου ημι-λειτουργία η μη γενικευμένη, όπως θα περίμεναν πολλοί, αντίδραση της λεγόμενης εκπαιδευτικής κοινότητας στις πρόσφατες προτάσεις του προέδρου του ΕΣΥΠ καθηγητή Α. Βερέμη για αλλαγές στην Α' βάθμια και Β' Βάθμια εκπαίδευση. Είναι γεγονός, πως τα κανάλια έχοντας αφιερωθεί στην ανάδειξη κάθε πιθανής και κυρίως απίθανης λεπτομέρειας για τα τελευταία φονικά, τους δράστες και τα θύματά τους έχουν αφήσει ελεύθερο το πεδίο στις εφημερίδες να ασχοληθούν με το θέμα.

Ετσι στο χθεσινό Βήμα γίνεται αναφορά σε 11 μείζονες αλλαγές που έχουν συντελεσθεί από το 1964 έως σήμερα στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων σε ιδρύματα Γ' βάθμιας εκπαίδευσης.

Απλή ανάγνωση του συνοπτικού αυτού πίνακα -πλην όλων των άλλων- δίνει ανάγλυφα αφενός την πορεία "ανάπτυξης" του κλάδου εκείνου της οικονομίας όπου εντάσσονται τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα, αφετέρου τη διαχρονική εμμονή της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας σε κάθε μορφής εξετάσεις και την πλήρη αδυναμία της να λάβει μέτρα βελτίωσης κι εκσυγχρονισμού οργάνωσης της εκπαίδευσης και βελτίωσης του τρόπου διδασκαλίας και του περιεχομένου της.

Η ίδια αυτή λίστα, ωστόσο, σε πιό προσωπικό επίπεδο θυμίζει στους αναγνώστες της, είτε έχουν συμμετάσχει σε τέτοιες εξετάσεις είτε όχι, τη δική τους "περίπτωση" και τους "στέλνει" για λίγο πίσω στο (απώτερο ή πρόσφατο) παρελθόν.

(Πηγή της εικόνας)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πως κ έμεινε ασχολίαστος ο σημερινός σάλος στο πεκίνο με την ημερομηνία???
8/8/2008