22.8.08

Η (ακριβή) ζωή των άλλων


Αναρωτιούνται πολλοί, πώς και οι τόσο "επαγγελματίες" (μέχρι να εισπράξουν τα λύτρα) απαγωγείς του Γ. Μυλωνά έπεσαν σε τόσα μαζεμένα λάθη μετά την απελευθέρωσή του. Σήμερα οι εφημερίδες αναφέρουν αρκετά από αυτά, που βοήθησαν την αστυνομία να φθάσει στα ίχνη μελών της συμμορίας και να κάνει συλλήψεις με επιτυχία.

Προκαλεί, πράγματι, έκπληξη η μετέπειτα συμπεριφορά ορισμένων από τους απαγωγείς κι η "ζωή" που μπήκαν στον πειρασμό να κάνουν, έχοντας πια στα χέρια το μερίδιο από τα λύτρα που τους αναλογούσε. Η απόκτηση μερικών ακριβών αυτοκινήτων και κάποια γλέντια, που δεν δικαιολογούσε η προηγούμενη οικονομική κατάστασή τους, στάθηκαν ικανά να διασπάσουν την "αυτοσυγκέντρωση" που θα περίμενε κανείς ως "επαγγελματίες" να διαθέτουν.

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν (κι ήδη λέγονται) για τους λόγους που συνέτειναν σε αυτή τη στάση τους. Ωστόσο, πρέπει εδώ να ισχύει σε κάποιο βαθμό αυτό που έλεγε ο Malcolm S. Forbes, εκδότης του ομώνυμου περιοδικού: "Πολλοί υπερεκτιμούν αυτό που δεν είναι και υποτιμούν αυτό που, όντως, είναι".

(Πηγή της φωτογραφίας από το έργο "Ακριβή ζωή" του Maldonado)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω πως μπροστά σε τόσο χρήμα τα έχασαν!!Τόσο ηλίθιοι πια???Μπορεί να ισχύει αυτό που λένε πως το χρήμα θολώνει το μυαλό.