13.8.08

Ελληνας Κροίσος ...


Είναι γνωστό πόσο απασχολούν λίγες εφημερίδες, αρκετά περιοδικά και περισσότερα κανάλια οι λεγόμενοι κοσμικοί κι οι διάφορες έξοδοι και περιοδείες τους, πολλές από τις οποίες αφορούν επισκέψεις μερικών σε συγκεντρώσεις κάποιων άλλων. Το καλοκαίρι προσφέρεται, άλλωστε, για κάθε λογής επίδειξη (ενδυμάτων, σκαφών, θερινών κατοικιών, νέων φλερτ και κατακτήσεων, πλούσιων και κεφάτων γλεντιών κλπ).

Το ενδιαφέρον αυτό, πάντως, δεν είναι καινούργιο. Εδώ και πολλές δεκαετίες τα "κοσμικά", στήλη που έχει αναδείξει δημοσιογράφους - ονόματα, συγκέντρωναν την προσοχή των αναγνωστών. Αυτό που έχει αλλάξει, ίσως, είναι η μεγάλη διάχυση αυτών των ειδήσεων, που επιτυγχάνεται κυρίως από τα λεγόμενα life style έντυπα και τηλεοπτικές εκπομπές. Τα ικανοποιητικά ποσοστά κυκλοφορίας / τηλεθεάσης που σημειώνουν ΜΜΕ που υπηρετούν το είδος συντείνουν στην μεγάλη έκταση που δίνεται σε τέτοιες εκδηλώσεις και τους πρωταγωνιστές τους, κάνοντας μερικά από τα λεγόμενα σοβαρά έντυπα να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Ο βομβαρδισμός, ωστόσο, με ανταποκρίσεις από τις επαναλαμβανόμενες μέχρι ρουτίνας περιπέτειες των διαφόρων celebrity κι η συχνή υπερβολή στη συμπεριφορά των τελευταίων είχε κι ένα -λίγο πολύ- απρόσμενο αποτέλεσμα. Το γιουχάϊσμα με το οποίο υποδέχθηκαν κάτοικοι της Σαρδηνίας ιταλό κροίσο και την παρέα του ίσως αποδειχθεί μια όχι και τόσο μεμονωμένη αντίδραση.

(Πηγή της εικόνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: